GKSS behöver hjälp?

GKSS verkar ha det lite svårt med Internet. Det är ju knappast rocket science att svara på mail eller lägga ut resultat på webben? Varenda liten klubb klarar det och Philippe Kahn verkar ju kunna lägga ut dagliga rapporter med bilder från en surfande 50-fotare i Stilla havet :-)

Man kunde inte se vilka som var anmälda till Offshore Race (bara namn på skeppare fanns med), för man hade “problem med GOR:s hemsida när det gäller anmälningar”. Att sätta ut en kontaktperson i NOR hade gett potentiella deltagare någon att vända sig till (eftersom ingen svarar på mail som skickas till info@gkss.se, som var den kontaktmetod som fanns i NOR).

Sedan vill man se hur det går på regattan. Ett ganska stort arr här på västkusten. Resultatlistan innehåller bara segelnummer (CB66). OK, kollar vilka som är anmälda, men det är bara en lista över anmälda skeppare. Går alltså inte att pussla ihop. Varför bry sig.

Jag har skickat tre mail i olika ärenden senaste månaden till GKSS (alla har att göra med hur klubben kan göra PR för sina arrangemang & framgångsrika seglare). Inget har blivit besvarat.

Sommaren 2007 bör en seriös klubb:

 • ha en deltagarlista som uppdateras direkt vid anmälan online. Med skeppare, båtnamn, båttyp, handikapp.
 • presentera resultat (i ett mediaanpassat format) asap efter racen. Normalt ett par timmar men absolut senast samma kväll.
 • i NOR ha namn, telefon och mail (bör besvaras inom 24 timmar) till person som kan svara på frågor

Något annat?

Let’s discuss!

8 Comments

 1. Calle P Jul 28, 2007 Reply

  Byt klubb…

 2. Alf Tornberg Jul 28, 2007 Reply

  Enligt min mening är GKSS en mycket seriös och hårt arbetande klubb , som nått goda resultat i sitt arbete med såväl ungdom som elit. Men även solen har sina fläckar. Information och tillgänglighet är viktigt och här finns förbättringsmöjligheter. Peter Gustafssons kritik är saklig och konstruktiv och det skulle förvåna mig mycket om inte klubbens vd snarast ser till att GKSS kommer att ligga i topp även på kommunikationsområdet.

 3. Moster Jul 28, 2007 Reply

  Hej.
  Håller fullständigt med dig Peter, GKSS funktionärer är ofta hopplösa att få tag i, webben bedrövlig. Jag tror det knorras lite överallt i klubben.

 4. Calle P Jul 28, 2007 Reply

  Varför inte låta olika klubbar sköta olika saker så att det lilla vi har utnyttjas maximalt?
  GKSS = Elit, Matchracing och Marstrandsregattan.
  BKSS = LYS kölbåt
  LSS = Entyp kölbåt

  //Calle

 5. Author
  Peter Gustafsson Jul 28, 2007 Reply

  Vilka klubbar är riktigt duktiga då?

  Alf, jag vet att Peter (som är VD på GKSS) har mycket att hantera. Och att GKSS håller världsklass på andra områden. Det är väl kölbåtsseglingen som är lite lågt prioriterad :-). Jag är osäker på hur man organiserar denna typ av tävlingar, men normalt finns det väl en projektgrupp/tävlingsledning som måste driva informationen kring varje enskild regatta?

  Calle, du menar som att annonsera en shorthandsegling, och sedan tar alla semester så att det inte blir nåt ;-)

 6. Calle P Jul 29, 2007 Reply

  Vi viste om att det skulle bli ett problem att få ihop folk till den tävlingen. Så vi föreslog att den skulle köras sammtidigt som vår klubbsegling. Men tyvärr så valde seglingskommiten att placera den på vad jag tycker fel helg. Vi får se om det görs ett nytt försök till nästa år. Men med fler aktiva medlemar så kanske det går…

 7. Lars M. Jul 29, 2007 Reply

  Ja vi är nog alla överens att hemsidan har misskötts och det sannolikt till förfång för antalet deltagare.
  Jag är i alla fall en som inte kommer på grund av att jag inte kunnat få svar via info@gkss.se när jag ville veta vilka som var anmälda etc.
  Dåligt,tycker jag,oavsett om det valdes rätt weekend eller ej.
  Skärpning GKSS
  Lars

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.