Lewmar Shorthand Racing

Apropå Bohusracet, så börjar det hetta till när det gäller kappsegling på två. Nu är det inte helt okända Sebastian Christenson och Dan Lovén som satsar som i en Arcona 340 som Lewmar Shorthand Racing (bägge jobbar ju på Sportmanship Marin).

Jättekul att vi får se två så duktiga seglare på våra lokala race!

Vi kommer att disponera en Arcona 340 som levereras till Kungshamn vecka 16. Där skall teak läggas in i sittbrunnen och masten skall sättas på plats. Efter det skall båten transporteras ner till Gottskär. Där kommer de sista bitarna i däcksutrustningen monteras på och elektroniken installeras.

Våra segel är beställda hos UK Syversen. Det blir stor och fock i TapeDrive, spinnacker samt en Code 0.

Vi är nu anmälda till Bohusracet 2010 och avgiften är betald. Vi kommer inom kort ansöka om SRS-tal.

Det vi vill göra med denna satsning från Lewmar är att höja intresset för segling och shorthand som känns mer och mer rätt. Detta är vårt första år och vi kör lite lugnt med deltagande på Bohusracet, Stora Oset samt Pater Noster. Till nästa år hoppas vi kunna växla upp lite grann och köra en större satsning samt vara mer aktiva som varumärke på någon segling.

Vi har satt upp en blog och tanken är att man skall kunna följa oss under projektets gång och förhoppningsvis lära sig något av de erfarenheter vi dels har och framförallt kommer att få.

Ingen av oss har tidigare seglat shorthanded så det kommer att bli en ny intressant erfarenhet.

Vi har lite olika erfarenheter i bagaget som vi förhoppningsvis kan dra nytta av. Dan har mycket storbåtsegling (Hyundai, SEB osv) och havskappsegling och Sebastian kommer från entypssegling med tyngdpunkt på Express (2 SM-guld) och H-båt (1 VM-guld och 1 brons) samt ett flertal års matchracing. Gemensamt har vi en bred bas att bygga på.