Sunneskärs tillfartssegling 2012

Dags att summera helgens seglingar. En gammal tradition, även om vi har missat ett par år, är att segla Sunneskärs tillfartssegling inför Tjörn Runt. Man startar vid deras klubbholme utanför näset och seglar via Sillesund utanför Marstrand till Stenungsund. Ett trevligt sätt att få upp båten inför Tjörn Runt.

Jag tänkte på en sak när vi kom dit, och många kommenterade vår nya båt. Det talas ofta om att man inte borde segla små lokala race när man skaffar en fräck båt, men det är väl snarare så att folk plötsligt anser sig för duktiga och/eller fina för att vara med och att det urvattnar racet. Så det känns som man skall anstränga sig lite extra för att vara med på det som finns då det är uppskattat både av arrangören och (de flesta) medtävlarna.

tr2012-1.jpg
Racet har nästan alltid haft bra väder och i år var inget undantag. Bra start och 50 meter styrbordsben innan vi kunde slå och sträcka norrut. Många andra hade svårt med höjden i den lätta vinden och fick kryssa lite längre.

Coden ligger redo och i höjd med Köpstadsö kom den upp. Vi kunde nu dryga ut till Mumm 36 Aero soim var näst snabbaste båt.

tr2012-2.jpg
Efter Kalvsund var det champagnesegling. Upp med stora gennakern och gasa norrut. Arvid, som normalt kör storskot, hade fixat “OS-mackor” (det är visst något speciellt med inplastningen). Vi körde på två vilket fungerade alldeles utmärkt.

tr2012-3.jpg
Efter en repa med coden kunde vi runda Marstrand och sätta igen. I stort sett platt upp genom Hakefjorden så det gällde att hålla koll på puffarna och det vred också ganska rejät.

I höjd med Wallhamn så kom det mer bris och vi hade fullt sjå att hålla båten upprätt när vi skulle höjda in mot Tjörnbron som är målgång. En halvkaotisk nedtagning och fock de sista hundra metrarna.

tr2012b-1.jpg
Sammanfattningsvis gick vi bra i den lätta vinden, och vi lyckades klara totalen trots att vinden fyllde på. Ganska sjysst blandning av stort och smått i listan.

1 Blur J/111 456.26
2 Yster Arcona 355 472.74
3 Blå Tågen Maxi 77 476.72
4 Aero Mumm 36 483.78
5 Nikita NF 484.61
6 Lady Godiva Dominant 105
7 Neffi NF
8 Run IV Mamba 35
9 Rödluvan Maxi 95
10 Gripen av havet Bianca Riviera
11 Diva 39 Splash
12 Almali Mani 32
13 Carejo Bavaria 35

8 Comments

 1. Johan Aug 20, 2012 Reply

  Stort Grattis till helgens framgångar! Det är klart ni ska vara med de lokala racen, det vore riktigt tråkigt om ni valde bort dessa.
  Hade gärna sett er i Björlanda på torsdagarna också.

 2. Ewaluvan Aug 20, 2012 Reply

  Så klart att att det är kul att “smått och stort” blandas! Problemet är ju att efter start ser vi ju inte röken av er…..Attans vad ni drog iväg :)

 3. kalle Aug 31, 2012 Reply

  Sunneskär verkar ha en behaglig inställning till båtlivet.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.