Wrap Up 2006 | bloggen

Här har det hänt mycket sista året. Från en intern angelägenhet för besättningen på Blur, till hedersomnämnande i Segling. Kul att ni är många som gillar blur.se! Enda problemet är att hålla nere ambitionsnivån :-)

Nedan lite kul fakta för kalenderbitare…


Flest kommentarer: Pogo 40. Det verkar finnas ett större intresse för shorthand än vad man kan tro… iallafall om man skall tolka folks omdömen om Pogon. Dags att testsegla :-)

Pile
Sökt på Google: vad är det folk har sökt på när de kommer till blur.se? I fallande ordning ‘Maria Cattiva’ (>500 klick), ‘polardiagram’, ‘Tjörn Runt’, ‘Blur’, ‘x-35’, ‘Albin Nova’, ‘Bengt Falkenberg’, ‘Hermanö Runt’, ‘Gotland Runt’ och över 2.000 andra sökord.

Bland de konstigaste sökorden finns ‘skota en nauticat’, ‘varför män inte vill fylla 40 år’, ‘tjejer kör vespa’, ‘fördomar om revisorer’, ‘vilken tid får man dricka espresso’ och ‘volvo amazon pickup’. Hallå eller!

Flest hänvisningar: andra sajter länkar ju vidare till oss ibland och vi länkar ännu mer tillbaka. Toppar gör regatta.nu (alltid lika engagerande), novaforbundet.se, skota.se (killar med koll) och bkss.se (bästa breddkappseglingen tillsammans med StSS).

Hetaste sidorna: förutom förstasidan så är det folks fördomar och seglingsfotografer som drar mest besökare.

R12
Bästa fotodagen på havet: 10 meter per sekund, Marstrandsfjorden, fyra klassiska 12:or gör upp. Mäktigt och vackert och värt all logistik. God tvåa var målgången på Volvo Ocean Race.


Roligast: att vi fått sån bra respons från världens bästa seglingsfotografer. Det började med Oskar Kihlborg (hans underbara bild här ovan), Gilles Martin-Raget och Andrea Francolini. På gång är Carlo Borlenghi, Sally Collison och Thierry Martinez. Exakt hur cool som helst!