Stort intresse för att börja kappsegla…


32 potentiellt nya kappseglare (av 34 anmälda) dök upp på BKSS första avsnitt i föreläsningsserien “Komma igång med kappsegling i kölbåt”. Ett mycket bra initiativ för att få ut fler på kappseglingsbanan.

Jag fick en kort rapport från en av initiativtagarna, Sven Gester (som brukar ge Blur en rejäl fajt med sin Facil 30):. Vid första tillfället hann man gå igenom hur man samlar in data innan start och hur man sedan utnyttjar dessa under seglingen. En del regler gicks igenom, mackor och kaffe och mycket tjat innan kvällen avslutades med en kort information om LYS systemet.

BKSS är aktiva på kappseglingsfronten och några av höjdpunkterna är:
20 maj, Oset Race
9-10 juni, Björlanda Cup
11 augusti, BKSS Short handed (nytt för i år)
22 september, Sista Chansen


Sven och Alf håller låda.