Skip to content

6 Comments

 1. Sillstryparn
  Feb 9, 2008 @ 16:36

  Alla som reser med flyg skall inte kommentera miljö överhuvudtaget:
  snacka om att sila mygg och svälja kameler!

  Reply

 2. JJ
  Feb 9, 2008 @ 22:39

  Så din slutsats är att om man flyger så får man inte klaga på de som åker stora motorbåtar?

  Reply

 3. Jesse
  Feb 10, 2008 @ 00:47

  Man ska naturligtvis vara rädd om miljön. Dock är koldioxid debatten allt för hetsartad för att vara trovärdig. Jag är skeptisk till att enbart koldioxid skulle vara boven till allt ont.
  Läste en artikel om att älgjakt var bra för miljön, bara för att varje älg släpper ut rint 2 ton koldioxid varje år… man blir ju rädd.. Tänk på vad som fick ett helt land 1939 att tro att ledaren hade rätt i allt..
  Sen att förbränningsmotorer är på tok för ineffektiva tvivlar jag inte på. och naturligtvis hoppas jag på att segling blir framtidens sätt att ta dig fram på sjön. Men att enbart inrikta sig på en gas som är en av jordens viktigaste gaser är på gränsen till naivt.
  Inte fel att ta hänsyn till miljön, men tänk på att det finns aldrig en ensidig orsak till allt ont. Sen att vi inte ska förbruka all olja som finns är ju självklart, men jag tror att oljebolagen är den största boven till att vi inte har renare framdrivningsytem idag. Tänk på alla patent som de sitter på som de köpt upp bara för att sälja mer olja.

  Reply

 4. Öresund regatta, Anders
  Feb 10, 2008 @ 10:21

  Skulle oljelandet Norge vilja dra ner på förbrukningen? Vad släpper en oljeborrplatform ut? :D

  Reply

 5. Bjørn V
  Feb 10, 2008 @ 14:40

  46,7 % som “don’t give a shit” er på tok før mycket, ingen diskusjon om det, men läser man tabeller ser man at 53,3 % (altså fletallet) tenker miljø i større eller mindre grad når de skal kjøpe sin neste båt. Det er i alle fall noe.

  Reply

 6. Hans
  Feb 10, 2008 @ 17:19

  Har tyvärr ganska dåliga erfarenheter av “stora Norska motorbåtar i Bohuslän”. Man sprider cigarettfimpar och ölburkar runt sig – kanske i tron att de snabbt “tas hand om av naturen” och den illaluktande sop-påsen “glöms” gärna kvar till måsarnas stora glädje. Hoppas o tror att de norska seglarna har en större medvetenhet om att värna vår ömtåliga skärgård…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.