Skip to content

8 Comments

 1. Ola
  Jun 20, 2009 @ 16:01

  ..och kaos kommer det att bli….

  Reply

 2. Anders K
  Jun 20, 2009 @ 16:48

  Speakern på skeppsbron ropade idag ut att starten av det sista benet av säkerhetsskäl är flyttad till vattnen utanför Sandhamn. Man väntar bra väder och därmed stora åskådarmassor i egen båt. För att minska risken att dessa ska komma ivägen och ge någon tävlande fördel/nackdel flyttar man ut starten på mera fritt vatten.

  Reply

 3. JV
  Jun 20, 2009 @ 18:29

  Marstrandsfjorden hade väl ganska mycket vatten ? och det blev trångt i alla fall :-) Vi låg vid de gula bojarna i en timme men sedan blev det ensamt. Då åkte vi fram till de andra båtarna som låg mycket närmare. Blev mer en korridor fram till kryssmärket ledig för de tävlande än en romb + marginal som det var tänkt på skissen.

  Reply

 4. Oskari
  Jun 20, 2009 @ 21:08

  Klart man ska ut på kanan och kika lite ;)

  Reply

 5. Johan
  Jun 21, 2009 @ 07:35

  #3
  Problemet på Marstrandsfjorden tror jag var att det var löjligt lite info innan. Stod det ens något i GP om hur starten skulle gå till? Vill man inte har båtar ivägen måste man nog informera bättre innan. Och kanske sända från någon lokal radiostation? Uppmana alla att lyssna på en viss radiostation och sen se till att ha en bra kommentator där som också passar på att ge information så att inte folk lägger sig ivägen. Hur når man annars ut till alla åskådarbåtar?

  Reply

 6. Sam V
  Jun 21, 2009 @ 15:05

  Det var ordning och reda på Kanan med ett tydligt markerat tävlingsområde. Såg första racet sen kom en fet dimbank inrullande..

  Reply

 7. Bisbald
  Jun 22, 2009 @ 15:16

  En eloge till Skärgårdsradion som på 90.2 sände live under hela tävlingen. Vi låg i södra delen och kollade på racet. Med radion och kikaren kom man “nära” tävlingen.

  Via radion fick man även rapporten från helikoptern som berättade att det var dimma på väg in. Då valde vi att avlägsna oss då vi hade båt på släp och inte ville riskera komplikationer.

  Reply

 8. Micke
  Jun 22, 2009 @ 15:55

  Hej

  Lyssnade på VHF kanal 69 som sände live kanon.
  Men vilken sjö det var.
  Vi låg vid startlinjen och snurra runt.

  Det var läckert när Ericcson båten seglade i väg in mot Stockholm efter målgången. Fick se när de gippade i farleden in vid Sollenkroka. Vilket även Puma gjorde. Det var himla häftigt gjort.

  Kan bara säga att det var en upplevelse som jag inte glömmer.

  Stort tack Mange!!!

  mvh
  Micke M

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.