Skip to content

7 Comments

 1. Brorsan
  Jul 10, 2009 @ 17:30

  Båten med texten Windcex i seglet, vad är det för någon? ser riktgit fin ut. syns en snabbis precis 1:40 in i filmen + en gång till litee senare inne i kyrkesund.

  Filmen i övrigt, är den tänkt som en promofilm för TR 2009, eller är de bara en trevlig uppsummering av 2008? Antar och hoppas att det är de senare, men man vet ju aldrig. Som promofilm tycker jag den fungerar tämligen dåligt av ett flertal orsaker, men de behöver vi itne spalta nu..

  Tack för svar.
  /Brorsan

  Reply

 2. alex
  Jul 10, 2009 @ 19:29

  Det är en b&r 23a.

  Reply

 3. Stefan Blom
  Jul 10, 2009 @ 21:46

  Brorsan,
  det e en verison som egentligen är två filmer. Jag satte ihop den inför årets båtmässa och första delen är från min adventskalender. Men håller med dej om att det är lite olyckligt att denna version visas som “reklamfilm”. Kanske skulle det vara en film på 1-1:30min som aptitretare istället eller enbart första delen av filmen.

  Ingen annan film är gjord än sålänge. Förra året gjorde vi mer en informationsfilm än promotionfilm, det hade vi även tänkt att göra iår. Förra årets infofilmer finns att kika på http://www.stss.se under deras webbTV.
  // Stefan Blom

  Reply

 4. Peter Gustafsson
  Jul 10, 2009 @ 22:08

  Reply

 5. Peter Gustafsson
  Jul 29, 2009 @ 20:07

  Det börjar dra ihop sig till årets seglarfest. Hela 386 båtar är redan anmälda till Tjörn Runt…

  … och fler lär det bli innan starten går av stapeln.

  Tjörn Runt är den segeltävling där världsmästare och familjeseglare samsas på samma vatten och tävlar under samma förhållanden. 28 sjömil skall seglas och vi hoppas naturligtvis på en stabil vind. Första start går kl. 08:50 och därefter starter var 6:e minut.

  2008 års vinnare Mats Johansson kommer att försvara sin titel. Med sina totalt två segrar i Tjörn Runt lockar naturligtvis en tredje. Bland de anmälda märks även 2008 års startgruppsvinnare Anders Hansen/Kracer 40R, Olof Zachrisson/Cumulus och Hans Oskarsson/Accent.

  Även i år är det en fantastisk tillströmning av Expresser som har hela 25 anmälda båtar följt av IF (12 st.), Cumulus (12 st.) och H-båt (11 st.). Aspiranter på båttyper som kan nå 10 anmälda båtar och därmed tävla inbördes om eget pris är Maxi 77 (9 st.) och Fenix och Smaragd med 8 st. anmälda vardera.

  För att informerar och inspirera seglarna hålls skepparträffar tillsammans med vår samarbetspartner Stenungsbaden Yacht Club den 14 augusti. Vid tre tillfällen under fredagskvällen kommer Harald Treutiger att lotsa seglarna mellan årets nyheter, tips och viktig information. Marinmeteorolog Lager Larsson ger detaljerade och lokala prognoser för vind och strömmar. För att underlätta för deltagarna finns även tidigare vinnares tips och idéer på http://www.stss.se.

  Satsningen på Webb-TV fortsätter. Håll utkik på vår webbplats stss.se för den första aptitretaren. Tjörn Runt på webben lever länge, ända tills nästa Tjörn Runt, och under den tiden kan alla njuta av inslagen om och om igen!

  Reply

 6. Andreas i Missmatch
  Jul 30, 2009 @ 13:45

  35match ägare…vi är 4 st anmälda…..var e resten?
  det finns ju ytterligare 13 st här på kusten…anmäl er så blir det ju riktigt kul!

  Inga X35or?
  Var e alla X332or?
  Saknar flera 36.7or…samt var e dehler36orna?

  //A

  Reply

 7. Peter Gustafsson
  Jul 31, 2009 @ 14:05

  Just nu 477 på listan!

  Sista dagen för anmälan…

  Förra året var man 465 startande, så det kommer man ju slå med råge. Trenden med ökat deltagande på västkustracen håller i sig! Jättekul!

  26 Express
  15 H-båt
  15 IF
  14 Maxi 77
  12 X-99
  12 Cumulus
  10 Smaragd
  och 6 Corsair Sprint 750!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.