Från GP42 till IRC-racer

IMGP0782.JPG
GP42 har ju haft lite svårt att få ihop en vettig klass. Det blev dyrt och de nya båtarna var bra mycket snabbare än de tidigare. Men det är sköna båtar och många får ett nytt liv som IRC-racers. Här har vi Swing, som är på väg till Japan för att kampanjas under IRC. Ryktet säger att man kan få loss en båt för 1.5M. Vem blir först i Sverige?

Tipstack till Juanpa Cadario, som också har fler bilder.

http://www.youtube.com/watch?v=kMM_fUfEYRw

12044_2_FSTN09cb_05602.jpg
Tidigare har vi också sett ett par “GP42” som varit desinade för IRC från början. Till exempel Humphreys 42 Oystercatcher XXVI som har gjort bra ifrån sig både på de brittiska öarna och i västindien. Foto: Rolex / Carlo Borlenghi.

En annan är Lutra 42 Seawolf, som faktiskt är till salu (nedan).