Använd ditt Nexus-system

avantime_nexus.jpg
Det har ju klagats en del på Nexus-dokumentationen. Så här kommer en liten lathund med många av de saker man kan vilja ha koll på. Bara att printa ut och ta med ombord. Eeller ännu hellre ha med sig som pdf: Använd ditt Nexus system.

Nytt på produktsidan är en NMEA-variant av HPC-kompassen (NEXUS NMEA HPC Compass Transducer) och en speciell paketering som kallas “Nexus Sail Pack”. Och jag som hade hoppats på en trådlös fjärr :-)

Ryktet säger också att alla nya M34 som skall segla Tour de France à la Voile 2011 kommer att vara utrustade med Nexus. Snyggt. Kan det ha varit Dean Barker som stängde den affären?

Appropå ingenting, så verkar det som att båten ovan (Arcona 400) är till salu. Tydligen skall det bli en Finn Flyer 42 i stället… Vi hoppas på att den dimper ner i tid till Sandhamn Race Week och Gotland Runt.