IRC-kalender 2010

Svenska IRC-förbundet lyckades ju ordna ett sjysst RM förra året med många seglingar och bra party. Nedan lite info kring vad som är på gång till sommaren:

IRC-CUP EAST

 1. Stora Värtan (VBK) torsdag efter Lidingö Runt W/L-bana = 13 maj
 2. Stora Värtan (Ina Marin Open) W/L-bana = 29 maj
 3. IRC KLM under Sandhamn Race Week i Sandhamn W/L + Hav = 3-5 juli
 4. Saltsjöbaden W/L-bana = 14 augusti
 5. Gåshaga W/L-bana = 25+26 september

Vårt fokus kommer primärt att ligga på att se till att ni kommer ut på sjön och deltar i kappseglingar. Vi vill göra IRC-cupen så lätt tillgänglig och kul som bara möjligt. Vi knyter sjönära restauranger till var segling för “Beer & Burger” efter målgång. I dagsläget saknar vi en huvudsponsor till IRC-cupen, alla tips eller förslag välkomnas.

Vi tror på rekorddeltagande på klassmästerskapet då både finnar och tyskar redan aviserat att de tänker deltaga för att sedan fortsätta med Gotland Runt. Vi hoppas och tror att de X-35_or som kör entyp väljer att köra IRC under de kappseglingar som erbjuds. Vi hoppas även på att alla glödheta båtar från övriga landet kommer upp till klassmästerskapet och Gotland Runt.

Årsmötet är tänkt att hållas i Mars, vi återkommer med mer information. Styrelsen består idag av Eric Horwitz (ordf), Richard Göransson (sekr), Jonas Grandér (kassör), Peter Witt (IT). Vi vill utöka styrelsen med en regelkunnig person samt en person som ansvarar för kappseglingsprogrammet och kontakt med arrangerande klubbar.

Slutligen, ett stort GRATTIS till den enastående insats som besättningen på Letto Di Pletto gjorde under RM 2009. Vi hör rykten om att det vankas ny båt till denna säsong och vi hoppas naturligtvis att de kommer tillbaka för att försvara sin titel.

Notice of Race bör komma inom kort. Man använbder också kappsegla.nu som är en cool tjänst för att se vem som skall segla vad. Så skall ni vara med och köra, så är det bra att gå in och registrera sig.

Även på västkusten kör vi en informell IRC-cup där de båtar som kör West Side Cup och har IRC-mätbrev kommer att mkomma med i en separat ranking

Övriga kappseglingar som sökt sanktion för IRC-klass

 • Lidingö Runt = 9 maj
 • Sandhamn Open = 4 – 6 juni
 • Roslagen Sea Race = 11-13juni
 • Landsort Race = 12-13 juni
 • Gotland Runt = 7 juli
 • Runt Lidingö = 4 september
 • Nynäs Höstregatta = 4-5 september
 • Alandia Värtan Cup = 11 september

Man kan även ha koll på intressanta IRC-tävlingar i Finland

 • Volvo Hogland Race startar 7 juni (120 båtar 190 nm LYS, ORC och IRC)
 • IRC LM samt Hanseboot 26 september. Veckan före har vi Helsingfors-Tallin Race med 200 båtar och efter detta kan man köra båtarna direkt till IRC klassmästerskap-Hansboot hamnen i Esbo ESP nära Helsingfors.

Inmätning
Under våren kommer det att ordnas mätdagar med vägningsmöjlighet både i Stockholm och Göteborg (i Göteborg troligtvis andra halvan av april + en gång ytterligare i mitten av maj). KSSS kräver “endorsed”-mätbrev på de kappseglingar de arrangerar, så där det extra viktigt att ha allt i ordning.