The Arrival


Veckans inspirationsfilm. Först och främst har man ju fått med sponsorn på ett bra sätt utan att bara hänga på en logga. Kul att man tar upp varför segling är en fantastisk sport och alla de olika anledningar som finns för att vara med. De sociala aspekterna hamnar i fokus och de är minst lika viktiga som själva racet. Bra också med mycket tjejer. Speciellt gillar jag storyn med Jan Promer som lärde sig segla på onsdagsseglingarna och nu har kört 16 Mac-race. Inspirerar kanske fler att ta steget.

The 102nd Chicago Yacht Club Race to Mackinac is the oldest freshwater distance race in the world. Sponsoring the race for the first time, Veuve Clicquot was inspired to create this short documentary in partnership with Chicago Company Fig Media (fig films).

Using all local artists, filmmakers and musicians, this 13-minute documentary covers the events surrounding the race, the traditions of champagne and celebration and stories from the sailors. Starting in Chicago and ending on Mackinac Island, The Arrival is just a taste of the passion shared by the sailing community in the Midwest; making the documentary a true love letter to both Chicago and Mackinac Island, Michigan and all who love the sport of sailing.