Skip to content

6 Comments

 1. mister B
  Jan 14, 2011 @ 00:18

  Vad är det som händer nu?

  http://www.wwd.com/media-news/fashion-memopad/memo-pad-magazines-not-that-app-y-3409693

  Jag har också haft lite svårt att förstå poängen med de här iMagazines. Vi har ju haft e-magazines – PDF och annat – hur länge som helst… so, what’s the news?

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Jan 15, 2011 @ 14:17

   Nyheten för oss läsare är väl att utbudet har ökat. Sedan verkar folk konsumera media på ett helt annat sätt när den landar i en iPad eller liknande. Jag kan bara se till mig själv, morgontidningarna har alltid funnits på webben, men det var först när jag fick en iPad som jag börkade läsa dem elektroniskt till frukost…

   Sedan är det en annan sak om man som utgivare skulle vilja satsa på en ganska smal nisch. Men när folk gör det så är det väl bara att tacka och ta emot.

   Reply

   • Mister B
    Jan 21, 2011 @ 16:16

    Intressant. Själv har jag inte haft någon morgontidning sen 2007. Förstärker min intryck, att iP** är inte riktigt något för early adopters, men det är förstås skönt om utbjudet ökar. Och det finns fortfarande tillfällen, då en pappers-magazine är oersättlig :)

    Reply

    • Patrick L
     Jan 22, 2011 @ 08:46

     Vänta nu…du slutade med morgontidning 2007 och är därför early adopter…av e-zines?

     Reply

     • Mister B
      Jan 22, 2011 @ 20:50

      Patrick, Patrick, det är bara att jag brukar konsumera tidningen lite senare på dagen nuförtiden, och tar min dos av nyheter vid frukosten via nätet – och det utan ipad.
      E-zines är dock lite annorlunda (om en etablerad magazine har en levande site, blir den då en e-zine – ta Y&Y till exemplar), men självaste Sailing World har haft en “digital edition” sen 2005.
      Apropos SW och “early adopters”: undertecknade var en av de fem(!) som var med i SW’s första live-web-chat med P. Isler år 1995. Den är ju en annan historia det, men du kan kolla Dec. 2007 issue om du vill få bekräftelse :)

 2. Ocean Racing byter format | BLUR
  Dec 22, 2012 @ 18:20

  […] är inte helt lätt att hitta affärsmodellerna online. Sail Racing Magazine som skulle vara iPad only har ju haft uppehåll ett år men skall göra comeback både på iPad och […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.