Skip to content

7 Comments

 1. Hans
  Apr 7, 2011 @ 11:17

  Men Ramblers peke är ju inte speciellt sweet – ser ju ut som fören på ett valfångstfartyg…

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Apr 7, 2011 @ 11:20

   Juan K….

   här är hans senaste IMOCA-60 till Bernhard Stamm:

   Reply

 2. Sam V
  Apr 7, 2011 @ 13:20

  Något Ramblers skeppare George David byggt på? Peket var sweetare när båten hette Speedboat: http://www.yachtsandyachting.com/photos/?s=64&PID=29368

  Reply

  • Hans
   Apr 7, 2011 @ 13:29

   +1
   Det var bättre förr….

   Reply

   • JIMMY
    Apr 7, 2011 @ 15:24

    Fast vad spelar det för roll hur det ser ut om det är snabbt? Gissar att snart alla båtar kommer att se ut så här om boxregler mm tillåter. Sedan kommer Cruisers att se ut så också några år senare och då kommer man att tycka att det är helfräckt!

    E4:an hade ju ett par hundra liter mer volym i sin feta för jämför med övriga båtar i V.O.70-flottan och hur snyggt det var/är kan ju diskuteras men faktum är att båten kunde pushas hårdare än alla andra.

    Det vi ser här på Bernhard Stamms båt är en vidarutveckling av detta koncept, en för som är mycket platt (kallades väl star-bow på Juan Ks TP52) och mer volym i övergången till bogspröt, reservdeplacement helt enkelt. Evolution!

    Reply

 3. Gustaf Dyrssen
  Apr 7, 2011 @ 14:03

  Förutom att jag idag är MYCKET glad för mitt paket från Happy Yachting (exemplariskt snabb service) så vill jag kommentera filmerna ovan.
  Titta på classic båtarna i ner rundningen som startar att hissa FÖRE rundningen medan några moderna båtar använder rundnings märket som “startskott” för att hissa blåsan.
  Det är ju allt lätt att raljera härifrån TV soffan men det värmer i hjärtat att classic båtarna fortfarande statuerar goda exempel.

  Reply

 4. Pär Lundberg
  Apr 7, 2011 @ 15:24

  Tror det är lite lätt slitna killar på SeaCarten, men de har nog haft roligast av alla ! Hygglig action/price ratio om man jämför med Rambler ;-)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.