Ohederlig segling?

Det är inte bara respitseglarna som har heta diskussioner efter racen. Alla klasser verkar ha sina problem… Och just Finnjollarna verkar dras med ohederliga seglare som ger andra skitvind. Dålig stil enligt vissa.

Med detta inlägg på forumet vill jag sätta fokus på hur vi beter oss mot varandra under kappsegling.

Under sista seglingen under SM:et i Kullavik 12-14 augusti 2011, var det en konkurent som på länsen jävlades med mig under lång tid. Trots att jag upprepade gånger ropade “nu får du allt ge dig med det där”, “sluta genast med det du håller på med”, “varför jävlas du med mig?”… o.s.v. gav han sig inte.

Under lång tid under länsen styrde jag upp för att bli av med honom och få fri vind. Han följde med och jag föll av, men då föll han också av. Så höll det på en lång stund… tills jag blev riktigt förbannad och han förstod att han inte borde provosera mig ytterligare.

Att man själv seglar ner sig är en helt annan sak, än när någon konkurent jävlas med en och får en ur balans.

Om många skulle hålla på så här, skulle säkerligen “smockan hänga i luften” när man kommit iland.

Sådant här beteende gangnar inte kamratskapet och främjar verkligen inte Svensk Finnjollesegling… tankar som jag just nu går och bär på – att inte kappsegla något mer… varje fall inte i år.