Blurs guide till Allt för sjön

Så på fredag är det dags för Allt för Sjön.

Här har ni lite tips på vad ni bör spana in.

all-aboard-skiss_framifran.jpeg
Det överlägset mest hypade projektet är utan konkurrens All Aboard. Idén är kanonbra; låt ett gäng duktiga tjejer tänka nytt kring funktioner ombord. Men jag blir lite skeptisk när man under flera år kör traditionell PR med fokus på tjejer/bildesign utan att visa något? Ett sådant här projekt, framförallt med finansiering från Vinnova och andra innovationsdrivare, borde kunna leda en mycket mer öppen innovationsprocess och på det sättet skapa ännu fler bra idéer (och attitydsförändring).

Whatever. Det skall bli kul att se resultatet:

dufour36p-blackspinn-2.jpg
Bland nyheterna så känns nästan Dufour 36 Performance mest spännande? Även om den ser ut som All Aboards båt ovan så kan den nog pinna på. SRS på första båten blev 1.334 vilket är snabbare än de flesta andra i samma storleksklass (samma som en Mumm 36 t.ex.).

PÅ segelbåtssidan finns det en del annat fint att spana in, även om det inte är så mycket nyheter.

425151_10150643045034250_637714249_9014155_1234392733_n.jpg
Sedan måste man ju kolla in SeaCart 26. Det ryktas om en cup, så det får vi säkert veta mer om. Klabbe och Whyshore kör ju bra sponsrade cuper för X-35 och Drake så det kommer säkert att bli kanon även på flerskrovssidan. Stay tuned.

Vad händer mer då?

Hamnen.se har tagit tag i sin TV-idé och skall sända live. Way to go.

Information om SRS 2012 på Allt för sjön
Missa inte ett utmärkt tillfälle att informera dig om nyheterna kring SRS 2012. Den 3 mars håller SSF flera informationsmöten på båtmässan i Stockholm. I samband med båtmässan ”Allt för Sjön” i Älvsjö utanför Stockholm kommer Jimmy Hellberg och Göran “Juppa” Olsson från SSF att informera och svara på frågor rörande SSF:s respitsystem för breddsegling, SRS 2012. Det kommer under dagen att hållas fyra dragningar varav den första är inriktad till segelmakare och de följande tre är för allmänheten.

Plats: 
Stockholmsmässan, Sammanträdesrum M13
Tid:
3 mars


kl 10:00 – Information om SRS 2012, för segelmakare

kl 12:00 – Information om SRS 2012, för allmänheten

kl 14:00 – Information om SRS 2012, för allmänheten

kl 16:00 – Information om SRS 2012, för allmänheten

Antalet platser är begränsat till 28 personer, först till kvarn gäller.

Har man tid så lyssnar man på “Best way to prepare and execute ARC” söndag 11 mars 13:00, sal K11.

Sedan blir det så klart tjejtema 8 mars som är internationella kvinnodagen. En bra sammanställning hittar ni här.

Mässan har gjort en bra sammanställning över nyheter. och även Dagens Båtliv har bra idéer på vad man skall spana in.

Fler bra tips?