Skip to content

6 Comments

 1. Johan
  Mar 1, 2018 @ 17:26

  Najad köper Arcona, spännande.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Mar 1, 2018 @ 20:03

   Någon med insyn?

   Arcona har nött på med bra ordning och omsättning kring 60-70 Mkr. Även om det så klart är slitigt att driva varvet (och skönt med en exit). Najad har bränt rejält med pengar, omsatte 2016 <15 Mkr och har en helt ny ledning och designteam. Snacket på Düsseldorf var att man hade bränt >15 Mkr på att ta fram nya modellen.

   Spännande var ordet.

   Najad AB förvärvar Arcona Yachts AB

   Najad AB har idag förvärvat Arcona Yachts AB. Bolagen tillverkar och säljer segelbåtar i premiumsegmentet och kommer fortsätta utveckla och sälja båtar under separata varumärken. Najad tillverkar cruisingbåtar designade för långfärd, komfort och bekvämlighet. Arcona tillverkar segelbåtar för kappsegling och familjesegling.

   Tillsammans skapar bolagen en av de starkaste aktörerna inom segelbåtsbranschen och sysselsätter tillsammans fler än 90 personer med en omsättning kring MSEK100. Under våren lanserar Najad och Arcona ett antal nya modeller.

   Bolagen samordnar ledning och administration till Najads kontor i Henån på Orust. Bolagen fortsätter designa, tillverka och marknadsföra sina respektive modeller som tidigare. Najads VD, Jörgen Ottosson, blir VD för respektive bolag. Torgny Jansson, som byggt upp och drivit Arcona framgångsrikt, säljer sitt bolag och blir ansvarig för affärsutveckling.

   ”Det känns inspirerande att få leda Najad och Arcona in i framtiden. Vi har tillsammans en mycket bred kunskap och produktportfölj. Med Torgny Jansson som affärsutvecklare kommer arvet från Arcona förvaltas på bästa sätt.” säger Jörgen Ottosson.

   ”Det känns mycket spännande att få vara en del i denna process, nya modeller och en stärkt försäljningsorganisation bådar gott för framtiden. Jag har under många år byggt Arconafamiljen som ligger mig varmt om hjärtat och jag kommer fortsätta att värna om den och vårt starka varumärke.” säger Torgny Jansson.

   Reply

 2. Tomas Nordh
  Mar 2, 2018 @ 10:21

  Lidköpings Båtsnickeri köpte ju Najad (2013?) och för ngt år sedan när jag tittade på Najads hemsida så hade de även Swedestar 370 och 415 med som båtmodeller de tillverkade och sålde men under namnet Najad.

  Tittar man på Najads hemsida nu finns bara några nyare modeller av Najader. Står inget om Swedestar. Tittar man på Lidköpings Båtsnickeris hemsida så finns det på första sidan en bild på en Swedestar och en Najad men det står inget om ngt modellprogram över huvud taget. Inte ens Swedestarbåtarna. Har jag missat ngt avseende Lidköpings och Swedestarbåtar och kopplingen till Najad?

  Reply

 3. Martin
  Mar 2, 2018 @ 13:50

  Låter som att Arcona sökt en exit och att Najad är bättre kapitaliserade trots risiga siffror? Och att planen nu är att göra en X-yacht.

  Reply

 4. ErikG
  Mar 3, 2018 @ 23:16

  Heyman 34 Sport. Ser riktigt Nice ut!
  Finns någon mer info eller skisser på nätet någonstans?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.