Skip to content

16 Comments

 1. /HenrikB
  Mar 7, 2012 @ 08:04

  Jag förstår inte varför jag får heta Håkan hela tiden….?

  Reply

  • Jonas Claesson
   Mar 7, 2012 @ 18:32

   Kärt barn…….

   Reply

  • Jocke
   Mar 8, 2012 @ 10:21

   HAHA

   Reply

 2. Raketen
  Mar 7, 2012 @ 11:55

  När Måndagen är avklarad, är det bara TRE dagar kvar till FREDAG! ;)

  Reply

 3. Kalle
  Mar 7, 2012 @ 15:55

  Lite förvånad att se Peter Kross som föreläsare i ett ämne (SRS den 12 mars) som han uppenbarligen inte har insyn i längre – och verkar ha minst sagt kritisk inställning till. Vore det inte bättre att bjuda in Jimmy Hellberg eller Pelle Lindell eller liknande som faktiskt jobbar med SRS i dagsläget så borde diskussion bli lite mer faktabaserad än spekulerande.
  just sayin…

  Reply

  • Marcus Österberg
   Mar 8, 2012 @ 12:57

   Det vore jättebra och kul och intressant. Det borde vi göra, det finns mycket som borde göras, borde borde tex strykas från listan över tillåtna ord så att det antingen händer något eller inte. Nu händer det något inom segling i Västerås och det tycker tex jag är mycket bra. Stort cred till Björn! Själv borde jag bli bättre på att ta liknande initiativ men det är en annan fråga…

   Reply

 4. Björn Sandberg
  Mar 8, 2012 @ 20:07

  Förlåt, Håkan, jag menar Henrik Det där med namn är svårt…… rätt skall vara rätt, så Henrik Borg och må jag aldrig förväxla de två igen!

  Både Jimmy och Pelle är varmt välkomna till Västerås måndag 12/3! Det är bättre ju fler som deltar i debatten och kan ge fakta kring SRS.

  Denna gång dra vi nytta av alla kunniga seglare i Västerås för att få intressanta föreläsningar på hemmaplan, men till nästa år är det bara för intresserade föreläsare att kontaka mig så skall jag se till att det finns intresserade seglare att föreläsa för i Västerås.

  Jag vill samtidigt tacka alla föreläsare som gör det möjligt att köra “Äntligen Seglarmåndag”, utan er funkar det inte!

  Seglare runt västra Mälaren – kom och ta en öl och ät god mat, lyssna på bra föreläsare och mingla med seglarkompisarna!

  Reply

 5. Anders F
  Mar 8, 2012 @ 21:18

  Det skall bli kul – mera aktivitet är roligare än mindre.

  Anders

  Reply

 6. Björn Sandberg
  Mar 8, 2012 @ 21:33

  Det är riktigt kul att det blivit så många intresserade till Seglarpuben! Många har redan anmält sig, men jag vet att det är många fler som tänker komma!

  Anmälan är inte obligatoriskt, alla är välkomna!

  Det underlättar dock om ni gör en anmälan på http://bit.ly/seglarpub, så att puben kan förbereda sig inför anstormningen;) Anmälan tar max 20 sekunder och går att ändra i efterhand. Anmälan är inte bindande!

  Vi ses på måndag!

  Reply

 7. Peter Gustafsson
  Mar 18, 2012 @ 19:02

  Hej Peter

  Första Seglarpuben i Västerås blev en Succé!;)

  Vi blev till slut 45 deltagare på första Seglarpuben, vilket jag tycker är kanonbra för att vara första gången. Det blev trångt i lokalen vi bokat på Bishop Arms. Det var fler än jag förväntade mig skulle komma. Jag var nöjd om det kommit ca 30 första gången. Till nästa gång får vi större lokal av Bishop Arms;)

  Vi hade glädjande minst två besökare till Seglarpuben pga din publicering av eventet på BLUR. Dessa två kom från Örebro och var i Västerås på jobb, om jag förstod det rätt och läst att det var Seglarpub. Hur många andra som kom pga BLUR är svårt att säga, men eftersom det var flera ansikten som vi inte kände igen från tidigare, så måste de fått information från annat håll, dvs via BLUR.

  Det var föreläsningar om SRS, Peter Kross och Aerodynamik av Erik Wik. Vi diskuterade också hur vi skall göra för att göra kölbåtsseglingen mer attraktiv i Västerås. Det var härligt att höra sorlet i pausen när seglare hittar nya seglarkompisar att prata med.

  Jag glömde dock att ta kort, så det får bli denna korta rapport denna gång. Jag återkommer med bild och mer info efter nästa pub.

  Tack för hjälpen med marknadsföringen!

  Seglarhälsningar

  Björn

  Reply

 8. Björn Sandberg
  Mar 30, 2012 @ 07:30

  Succé redan första gången på Västerås Seglarpub – hela 45 seglare på plats!

  Hur många fler kommer nu på måndag 2/4, kl 18.00? Redan nu är 34 seglare anmälda, och många som tänkt komma har inte anmält sig ännu! Häng med du också!

  På första seglarpuben kom hela 45 glada seglare som fick lyssna till två riktigt bra föreläsningar om SRS och ”Twist”. Det var ett härligt sorl i pauserna när nya seglarkontakter knöts och Västeråsseglingens utveckling diskutserades. Det var fantastiskt kul att se att så många uppskattade vinterns stora satsning på seglarpuben. Det blev trångt i den lokal som vi hade, så vi har blivit lovad en större lokal till måndagens pub.

  Föreläsningar Måndag 2 april
  Watski2Star – Double handed sailing – för tuffingar eller för alla? De erfarna och framgångsrika Watski2Star-seglarna Henrik Borg, Marcus Österberg och Mikael Söder berättar!
  Segling som yrke – Jocke Persson berättar om seglingsäventyr på bla VO70-båten Ericsson 1, Trimaranen HiQ, TP52 mm.

  Det går att beställa mat innan första föreläsningen och få maten och ölen serverad i pausen. Mat och dryck finns att köpa på puben till speciella seglarpriser!

  Reply

 9. Anders F
  Mar 30, 2012 @ 21:37

  På måndag kör vi igen, sommaren är snart här

  Anders F

  Reply

 10. Björn Sandberg
  Apr 21, 2012 @ 11:24

  Succén fortsätter på Västerås Seglarpub – hela 51 seglare på plats senast! Hur många fler blir vi nu på måndag 23/4 – redan nu är 44 anmälda!

  På måndag 23/4 kl 18.00 kommer matchraceseglaren Jakob Gustafsson och berättar om kommunikation och teamwork på kölbåtar. Jakob seglar i år på World Matchracing Tour med skepparen Keith Swinton mot världsseglare som Björn Hansen, Peter Gilmour, Johnie Berntsson mfl. I matchracing där varje meter är avgörande är besättningsarbetet skillnaden mellan vinst eller sista plats. Inga besättningar är så drillade som matchraceseglare. Ta del av Jakobs kunskaper för att få ditt besättningsarbete att bli bättre!

  Jakob kommer också visa hur vi via internet kan följa World Matchracing Tours utmärkta sändningar på webben http://www.wmrt.com. De sänder både live och har inspelade sändningar från de spännande matchracetävlingarna som tex Stena Match Cup Sweden.

  Det är inte obligatoriskt att anmäla sig och den är inte bindande, men det hjälper oss och vår samarbetspartner The Bishop Arms att planera inför träffarna. Vi är därför tacksamma om ni kan anmäla er redan idag på http://bit.ly/seglarpub. Anmälan är enkel och tar max 15 sekunder att genomföra.

  Det går att beställa mat innan första föreläsningen och få maten och ölen serverad i pausen. Mat och dryck finns att köpa på puben till speciella seglarpriser!

  Tid: Måndagar, kl 18.00 – ca 20.30.
  Plats: The Bishop Arms, Elite Stadshotellet Västerås
  Avgift: 0 kr

  Nästa föreläsning:
  Måndag 14 maj Kappseglingsregler – Michael Zeeck

  Välkommen!
  Björn Sandberg & Calle Helin

  Reply

 11. Björn Sandberg
  Jun 5, 2012 @ 07:37

  Hej kära Västeråsseglare!

  Grand Final Västerås Seglarpub – ”Äntligen Seglarmåndag”
  Den 14 maj var det Grand Final för årets storsatsning på Västerås Seglarpub – ”Äntligen seglingsmåndag”. Det har varit riktigt kul för mig och Calle Helin att Seglarpuben blivit så uppskattad att vi haft över 50 st engagerade seglare i snitt per gång för de fyra kvällarna. Totalt har det varit mer än 110 st olika Västeråsseglare som besökt Seglarpuben, så intresset för segling i Västerås är fortsatt högt!

  Jag vill passa på att återigen tacka alla föreläsare som gjort denna satsning möjlig!
  – Erik Wik – Varför är Twist i seglen viktigt för bästa fart och höjd?
  – Peter Kross – SRS och Mätbrev, gåta eller optimering?
  – Henrik Borg och Mikael Söder – Watski2Star samt Double-handed sailing.
  – Jocke Persson – Segling som yrke och erfarenheter från Volvo Ocean 70-båten Ericsson 1.
  – Jakob Gustafsson – Besättningsarbete och kommunikation, samt Matchrace. Jakob har precis avslutat deras första tävling på Världstouren för Matchracing där de kom på en mycket bra 6:e plats i premiären! Ni kan följa Jakob och hans skeppare Swinton på deras hemsida http://www.blackswanracing.com.au/, Facebook https://www.facebook.com/BlackSwanRacing samt på hemsidan för matchracingtouren http://www.worldmatchracingtour.com. På hemsida för matchracingtouren finns fantastiskt fina produktioner från tävlingarna med kommentatorer, intervjuer mm. De sänder både live, men har också allt videomaterial sparat så att vi kan kolla på tävlingarna i efterhand.
  – Mickael Zeeck – regelgurun som guidade oss i kappseglingsreglernas värld!
  – The Bishop Arms – Jag vill också passa på att tacka för de goda samarbetet som vi haft med puben The Bishop Arms som gjort det möjligt att ha en mycket bra lokal, god öl och välsmakande mat under kvällarna!

  Kappseglingsregler
  För er som vill fördjupa era kunskaper om regler efter Michael Zeecks föreläsning finns det mycket bra litteratur i ämnet och faktiskt ett interaktivt regelspel på nätet, allt gratis. Här kommer några länkar med bra information:
  Regelspel på nätet (engelska) http://game.finckh.net/indexe.htm. Ett mycket uppskattat interaktivt regelspel som är kul att spela för att lära sig reglerna.
  Domarboken http://www.svensksegling.se/AvdforArrangorer/Arrangerakappsegling/Handledningar/Domarboken2009-2012/. Läs främst sidorna 58-78 som beskriver reglerna i text och bild.
  Kappseglingsregler http://www.svensksegling.se/AvdforArrangorer/Reglerdomare/Kappseglingsregler/Kappseglingsreglerna2009-2012/ . Här hittar ni en PDF på boken med kappseglingsreglerna. Läs främst sidorna 1-34.
  Nybörjarregler http://www.svensksegling.se/AvdforArrangorer/Reglerdomare/Kappseglingsregler/Nyborjarregler/ Nedbantat material för den som vill lära sig det nödvändigaste. Det finns tex ett bildspel ”Nybörjarregler som bildspel” som är enkel att läsa.

  Tisdagsseglingar
  Riktigt kul att hela 26 olika båtar varit med hittills på Övningsseglingarna på tisdagarna på Västeråsfjärden. Var med du också – alla seglare oavsett nivå är välkomna- läs bifogad Inbjudan!

  Nu ses vi på sjön!

  Björn Sandberg & Calle Helin

  Reply

  • Dagseglare
   Jun 5, 2012 @ 22:22

   Tack Björn och Calle för att ni drog ihop detta!!!
   Förutom bra föreläsare och seglingssnack vid maten så hittade jag också en båt till övningsseglingarna. Vilket jag är mycket glad för.
   /Mauritz

   Reply

   • Björn Sandberg
    Jun 5, 2012 @ 22:40

    Hej Maurtiz

    Ett av de största syftena med seglarpuben var att vi seglare i Västerås skall lära känna varandra bättre och att vi skall hitta nya seglarkompisar, så jag är glad att vi lyckades med detta!

    Vi ses på sjön!

    Björn Sandberg

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.