Nygamla regattor att ha koll på

Här är några seglingar att ha koll på. Kommentera gärna om ni har fler tips.

I Öresund kör man så klart Lomma Sail Trim Cup 11-12/5, med lite annat format. Även Fyrtorn 2-handed 14-15/6 har blivit längre och fått ny bana.

I Västerås blir Allsvenskan, & Höstkroken nu Västerås Sailing Week 12-15/9. I Ekerö så ser vi en ny varant av Mälarvarvet i Jungfrussundsregattan 25/5. Filmen ovan är från eventet förra året.

Efter att vi i Ekerö Båtklubb arrangerat Allsvenskan i 3 år fokuserar vi nu på ett nytt arrangemang, Jungfrussundsregattan.

Det är den gamla seglingen ”Mälarvarvet” vi har gjort ett omtag på. Vi körde en första gång i fjol med gott resultat och siktar nu på att utveckla detta vidare till en stor seglarfest för mälarsidan av Stockholm. Den kommer i år gå den 25e maj med Göta Segelsällskaps klubbholme Jungfruholmarna som bas.

Kul att Allsvenskan verkar väcka klubbarnas intresse för lite större och modernare seglingsevent, där man engagerar fler än de somn seglar. När jag var med och var bollplank till SSF 2015, så var det en av de bieffekter jag hoppades på. Och förhoppningsvis ser vi fler exempel framåt.

Vad som också är kul är att vi ser nya alerta personer som engagerar sig i de här regattorna!

Västerås Sailing Week går av stapeln för första gången i 12-15 September i år. Eventet inkluderar finalen i Allsvenskan, Höstkroken i nytt och utökat format samt ett par andra mindre tävlingar. Det kommer att bli ett stort seglingsparty.

Trimn Cup i Lomma är ju startskottet för seglingen i Sundet, och det brukar vara intensiva dagar. Även utan North Sails är jag säker på att man får till något som är riktigt bra. Fotot från 2015 när jag var nere och var experkommentator 😃

Lomma Sail Trim Cup 11-12/5 2019. Tidigare kallad North Sails Trim cup där vi hade ett gäng amerikaner från North som filmade och lärde oss hur man egentligen skall segla😊 Vi har tappat deras support, men försöker i år med en separat träningsdag fredagen innan. Separat anmälan till detta event. Som vanligt bjuder LBS på båtplats, frukost, målgångsöl och soppa!

Fyrtorn 2-handed 14-15/6 2019: Vi försöker med en något annorlunda bana, lite längre och man slipper passera trafiken vid Helsingborg/Helsingör på natten. Målet är att få ihop 25 båtar. Vi lägger starten senare på Fredagen för att få till en målgång lite senare på eftermiddagen på lördagen så att det blir naturlig samling kring grill och målgångsöl. Hemsegling på söndagen. Fri hamnplats och möjlighet att deltaga på vår torsdagssegling kvällen innan.