First 40 blir en klass?

first40karukeira-1.jpg
Ola Sandell och hans gäng på Karukera är de som har gått bäst i år. Först på Marstrand Big Boat Race, sedan Færdern och sedan spikade de ORC B på ÅF Offshore Race. Foto: Dan Sjunnesson.

Sedan har vi så klart Teknova, som alltid är i topp. I år vann de väl Skagen race i stor stil och ledde länge ÅF Offshore Race. Och till sist Kylebäck/Larsson i La Veuve Noire som också är stabila på västkusten.

Nu går rykten om att det är en fjärde First 40 på väg till våra vatten. I alla fall ligger First 35 Kwanza till salu på blocket (fin båt med bra segel för er som är sugna) och man flaggar för ett byte till en 40:a. Med ytterligare minst tre båtar i Oslofjorden så skulle man potentiellt kunna få ihop 7-8 likadana på några race nästa säsong? Mäktigt!

Att vi med J/111 mäter nästan exakt samma gör ju saken ännu roligare. Lägg till ett par Xp38 så kan det bli riktigt tätt…

PS. I sammanhanget så måste jag lyfta fram Teknovas pressrelease som kom upp på gkss.se. “GKSS Teamet Teknova/Albatross Racing lyckades nästan till 100% på ÅF Offshore Race”… Man hävdar att de större båtarna hade en fördel i den avtagande vinden. Det måste vara Karukera man menar då :-)