Skip to content

11 Comments

 1. Pelle P
  Dec 1, 2012 @ 12:36

  Här behövs det nog värmare…!

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Dec 1, 2012 @ 17:40

  Här är ett annat gäng som seglar idag:
  http://www.youtube.com/watch?v=JRv9lFKWCKg

  Reply

 3. Jan-Olof
  Dec 2, 2012 @ 16:35

  Det var friskt men härligt. Vi hade ingen värmare ombord, (inte pentry, toa, motor eller dynor heller för den delen så lite spartarnsk blev det men vilken härlig dag. När solen gick upp var vi utanför Vinga och såg fyren i siluet mot den uppgående solen.

  Många vändor utanför södra skärgården för att utnyttja undanvinden till max innan vi vände utanför Lysekil och seglade norrut. Då blev det lite kallare men inte värre en en vinterdag i skidbacken. Lite halt på däck när vattnet frös efter någon broatch var väl det värsta.
  Rekommenderar detta till de som har båten i lite längre.

  Filmat detta och det kommer upp om någon timme.

  JanO, X412, PrimeX (fas nu på Grimbo 82, Notorius)

  Reply

 4. Peter Gustafsson
  Dec 2, 2012 @ 19:08

  Nu ligger filmen här ovan. Verkar ha varit trevligt!

  Reply

 5. Ulf Palm
  Dec 3, 2012 @ 13:58

  Kan meddela att båten som passeras vid 7:05 i videon troligen är TooTiki, där undertecknad seglade men just då under däck, som lyckades samla ihop endast en bråkdel av distansen som filmarna gjorde. Inte vårt väder…

  Träffen på Rörö på kvällen samlade 4 båtar och 18 personer som fick glögg på bryggan och grillat som serverades i TooTiki. Mycket trevligt. Det var hela 9 båtar anmälda i år vilket är rekord. P.g.a. sjukdom starade bara 7 men det är bra det också. Hemfärden på söndag blev kall. Is i hamnen och sjörök på havet men o, så vackert.

  Nästa chans blir sista helgen i maj då det är 12-timmars. Därefter 24-timmars första helgen i juni med gemensam målgång på Läsö (då får man också segla 24, 72, 96 eller 120 timmar om man vill det).

  Väl mött!

  P.S.
  Finns det seglare där ute som vill vara med på detta nästa år (eller när som helst för den delen) så hör av er till kryssarklubbens 24-timmarskommitté. De kan i så fall hjälpa till och hitta gastplats!

  Reply

 6. JanO
  Dec 3, 2012 @ 15:48

  Jo, det kan verkligen rekomenderas. Får bara rätta mig lite, vi var givetvis inte i Lysekil utan Lerkil och vände…. (går lite fort på tangenterna ibland)
  Men jag fick faktisk smak för denna form av “kappsegling”. Kul att försöka hitta mest optimala punkterna samtidigt som man kör på så fort som möjigt.
  Inte omöjligt att vi är med på 24 timmars till nästa år, fast då nog med 412:an.

  Reply

  • Pelle P
   Dec 3, 2012 @ 21:07

   Kan bara hålla med JanO.

   Reply

 7. Erik Barkefors
  Dec 3, 2012 @ 17:04

  Jag har aldrig seglat Kryssarklubbens 24-timmars men väl WSS (Västerås) 24-timmars 10 gånger under perioden 73-86. Det var ett skitkul arrangemang med drygt 30 punkter utlagda i Mälaren och angivna distanser mellan punkterna. Varje sträcka fick användas max två gånger och det gällde också att hushålla både på punkter nära Västerås och på fyrbelysta sträckor. “Alla” startade med att dra iväg österut under Hjustabron och sen blev det lite sträckor på Björkfjärden (Vråkarsundet var populärt) innan det var dags att leta sig hemåt igen. Lärde mig massor om navigation då när vi hade Sumlogg och Silva 33-kompass istället för sjökortsplotter. Roligaste anekdoten var nog båten (inte vi…) som hamnade mellan virarna till linfärjan vid Arnö ;-)

  Reply

  • srsseglaren
   Dec 3, 2012 @ 21:11

   Gilla, mer av den varan under vinterhalvåret : )

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.