Search Magazine Express Cup 2013

Hur mycket hårdrock är det egentligen i Expressklassen?

SEARCH Magazine Express Cup 2013
Trots att Expressen har några år på nacken är den fortfarande en mycket populär entypsbåt för både kappsegling och cruisingsegling. Klassen samlar stora startfält och lockar duktiga seglare samtidigt som den erbjuder ett utmärkt alternativ för mindre erfarna och bemedlade seglare att introduceras till kölbåtssegling och kappsegling i större båt. Ett lysande exempel på detta är Express Youngsters som ville ta steget från jolleseglandet till kappsegling i storbåt och lyckades räkna hem en satsning trots att de fortfarande går i skolan. Få klasser slår Expressens kvot när det gäller “utmanande och kul segling” genom “kostnad och meck” och det är ett av skälen till att vi valt att gå in som mediapartner till årets Express Cup. Search Magazine Express Cup består av tre delseglingar med start i mitten av juni i Marstrand i samband med Rutgerssons Cup.

Express SEARCH Magazine Express Cup är en cup sammansatt av 3 kappseglingar
Kappsegling 1 Marstrand Cup 16-17 juni Anmälan
Kappsegling 2 Express SM Nynäshamn 24-27 juli
Kappsegling 3 Oktoberpokalen Stockholm 28-29 september