Ornö Runt 2013

ornorunt13-3
Verkar som att Arcona 340 Imbruglia spikade Ornö Runt. Ser ut att ha varit en härlig dag på sjön. 152 startande är något färre än tidigare år?

Jag och Björn Ottsson körde Ornö Runt med fotobåten. Den mkt fina väderprognosen slog in och det blev N-NO vindar på ca 6-10m/s.

Krysstart och relativt lugn segling norrut i Ornö Ström. Vid Ornö huvud så öppnade det upp lite och båtarna sträckte i stort sett upp till norra rundningen. Vi siktade in oss på undanvinden och det var nog de senaste årens finaste väder för oss som fotografer. Till synes odramatisk segling men nere vid passagen ut mot Mysingen så blev det en och annan uppskärning och några skörade segel. Ornorunt.se anger Arcona 340 Imbruglia som totalsegrare. Fyller på sajten med samtliga bilder efterhand.

Hälsningar
Stefan Ljungstedt

ornorunt13-1


ornorunt13-2

ornorunt13-4

ornorunt13-5

ornorunt13-6

ornorunt13-7

ornorunt13-8

ornorunt13-9