Related Posts
Red Bull Youth America’s Cup Trials | del 1
Check out the first of a two part special following Artemis Racing’s try outs for the Swedish entry for the Red Bull Youth America’s Cup. Running parallel to the America’s Cup, the Red Bull Youth America’s Cup will also take place in Bermuda next summer. National Teams with sailors aged 19-24 years of age, will […]
Tuff dag på jobbet?
Verkar ha varit en tuff dag på jobbet för Team Gunvor (Artemis Youth Team) på Copa del Rey… Det blev lite väl tillbakadraget i dagens enda segling, då vågorna i Palma visade upp en fantastiskt seglings arena, men inte för dessa båtarna då det är svårt att hålla dem flygande mellan vågdalarna. Vi borde kört […]
Andreas Axelsson signar med Artemis
Jag var ute på Hönö idag för att kolla på när Artemis tar ut sitt team till Red Bull Youth America’s Cup. 25 unga seglare på plats, och det som imponerade Fredrik Lööf och de andra var framförallt deras fysiska status: stora, starka och väl lämpade för den här typen av segling. En annan som […]
8 Comments
Leave a Reply Cancel reply
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Aug 4, 2013 @ 23:38
Statusrapport från ETNZ: http://www.youtube.com/watch?v=2AeIEoPgDzI
Aug 5, 2013 @ 09:01
Varför är centerbordens nedre del vinklade så mycket? Med tanke på att båten trots allt kränger en del när den är på ett skrov så hade jag vid en först anblick gissat att vinkeln skulle vara större än 90 grader för att få lyftkraften riktad rakt uppåt när båten lutar, och inte som nu, mindre än 90 grader. Hur funkar det?
Aug 5, 2013 @ 12:13
Tror att man får auto justering av gångläget när en del av foil kommer upp ur vattnet och en del stannar kvar nere. Ju fortare ju mer kommer upp över ytan utan att tappa lyftet. Vad säger typ Kåre?
Aug 5, 2013 @ 16:16
Ditt antagande är helt korrekt. Egentligen skulle man vilja ha “vingen” vinklad neråt men eftersom AC72 regeln säger att ingen del av lovart’s foil får sticka ner mer än 500 mm under skrovet så har man fått vinkla vingen uppåt istället. Detta genererar ganska mycket mer motstånd än att ha vingen horisontellt men eftersom man INTE får reglera vingen på rodret under segling så har man valt denna lösning för att få en stabilare gång.
Aug 6, 2013 @ 15:28
Roder foilen fungerar som sensor för vattenytans nivå (flyghöjd) korrekt ?
Aug 5, 2013 @ 14:37
Vem har knåpat ihop den nya båten? Juan K eller försvann han ur bilden efter första båten?
Aug 5, 2013 @ 15:00
Juan K m.fl. är fortfarande med som designers enligt hemsidan men man undrar var erfarenhet och kunskap kring foil hämtats. Känner inte till att team Juan K byggt foilande farkoster tidigare. En del erfarenhet kan man fått från den korta tid man seglat AC45. De 4 AC72 båtar som byggts har snarlika foils, undrar om man inte sneglat på varandra och tagit den säkra vägen att få det funka, det viktiga är att koma upp och foila.
Tror vingen påverkar mer än foilsen och denna skilljer sig mer mellan teamen.
Oracle och ETNZ ser snabba ut men Artemis kan överraska.
Aug 6, 2013 @ 20:29
Det är fart mellan märkena som gäller…….lågt och snabbt, för det är ju på slören man kan skapa försprång. Självklart så är kryssen också viktig men där är ju fartskilnaden mindre mot märket. Rätta mig någon eller har jag tolkat rätt. Påminner mkt om isjakten.