Skip to content

6 Comments

 1. Pelle Lindell
  Feb 8, 2014 @ 22:25

  En ren gissning: Uffa Fox?

  Reply

 2. Anders B
  Feb 8, 2014 @ 23:58

  Some people like to sail
  Some people like to sail fast
  Some people like to get the windshifts right as well
  This book is written for those who like to fast and well
  Frank Bethwaite
  HIGH PERFORMANCE SAILING

  Reply

 3. Johan
  Feb 9, 2014 @ 00:15

  Stuart Walker

  Reply

 4. Anders B
  Feb 9, 2014 @ 01:24

  Introduktionen till HIGH PERFORMANCE SAILING innehÄller en rad som Àr nÀstan identisk med dedikationen i quizzet. Dedikationen finns i FAST HANDLING TECHNIQUE, ocksÄ skriven av FB.
  HIgh Performance Sailing Àr riktigt lÀsvÀrd, inte minst kapitlet om utformning av roder mot bakgrund av den stundtals ganska knepiga debatt för ett tag pÄ det hÀr forumet. Jag köpte mitt ex 1993 pÄ Gleerups Lund för ruskigt mycket pengar. LÀs den!

  Reply

 5. Anders B
  Feb 18, 2014 @ 22:21

  Jag hoppades att Peter G skulle följa upp det hĂ€r quizzet med nĂ„gra kommentarer om Frank Bethwaites bok – Fast Handling Technique. Peter: sannolikt har du lĂ€st den (med tanke pĂ„ den bĂ„t du har). Sannolikt fick du dĂ„ lika mĂ„nga Aha-upplevelser som jag. Sannolikt tĂ€nkte du kanske lite halvt uppgivet pĂ„ hur seglarskolor oftast organiseras som kontrast mot vad det skulle kunna vara. Om inte boken kommit efter att du köpt din bĂ„t, sĂ„ skulle jag vara fullt övertygad om att du (och Mikael med Cheetah30) blev inspirerad(e) av Frank B. Boken finns pĂ„ Bokus.com för 300 spĂ€nn. Boken borde ocksĂ„ lĂ€sas av juniorledare med visioner om framtidens segling. Eller Ă€r det sĂ„ att segling i vĂ„ra farvatten egentligen bara handlar om att ta sig till en holme och fika?

  Reply

 6. Mikael Vesala
  Feb 19, 2014 @ 09:26

  Anders: Har faktiskt inte lÀst dom, men det ska bli. BestÀllde dom nu! :-)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.