B38 Match – en ny matchracingbåt för Marstrand?

Det har ju pratats ett tag om en efterföljare till DS37, och man var bland annat inne på att en enklare variant av J/111 skulle funka. Men det har tagit lång tid, och som vanligt så är den magiska frågan finansiering. Inom matchracingen så står ju eventen för båtarna, men oftast så hyrs de in från de lokala klubbarna.

Kul i alla fall att man har fått till en första båt. Världspremiär på båtmässan nu på fredag och sedan låter det som att vi får se dem på starlinjen under GVA Marstrand Big Boat Race.

b38-drawing-new

Världspremiär för B38 Match på Båtmässan
– Brandspot lanserar ny internationell matchracingklass

Brandspot tar nu ett stort steg i lanseringen B38 Match, en ny entypsklass som är specialdesignad för matchracing. Det första exemplaret av B38 Match är har precis byggts färdigt och under Båtmässan i Göteborg visas båten för första gången upp för allmänheten.

Oavsett vilken nivå det gäller så handlar matchracing om täta dueller och små marginaler. För att skapa en pålitlig entypsklass som passar för sporten har B38 Match en robust design med ett skrov som består av flera lager av glasfiber, dyvinicell och vakuuminjicerad vinylester.

Båten är designad av CDE Danish Marine Designs Lars T Olsen, mannen bakom den populära DS37:an. B38 Match är en perfekt matchracingbåt med moderna linjer, en stor sittbrunn och snyggt segelplan med icke överlappande försegel och fatheadstorsegel. Den nya båten kommer att testas under våren tillsammans med några av världens bästa matchracingseglare.

Projektet är ett samarbete mellan Brandspot AB, Danish Marine Design, Sailfish Sports Yachts och Hong Kong First Pacific Ltd. Det ungerska båtvarvet Pauger, som också har byggt RC44 flottan, har byggt pluggen och den första prototypen för B38 Match som nu visas på Båtmässan.

Vi har redan inlett diskussioner med ett antal stora aktörer inom internationell matchracing och B38 Match är nu tillgänglig på den öppna marknaden för Världscuptävlingar, båtklubbar och Match Racing-center så väl som för privatpersoner till ett mycket överkomligt introduktionspris.

Fakta om B38 Match:

Längd: 11,50 m
Längd vattenlinje: 10,56
Bredd: 3,24 m
Djup: 2,20
Deplacement: 3,800 kg
Kölvikt: 1,700 kg

Segelyta: 73,25 m2

Rigg och beslag från Seldén Mast AB
Segel från North Sails Göteborg

Löpande rigg från Liros

Avlastare från Spinlock

b38-vs-ds37-comparison

branspot-38-build00

branspot-38-build01

branspot-38-build02

branspot-38-decor