Äntligen en svensk tjej i VOR!

Stort grattis till Anna-Lena Elled, mest känd från Search Magazine, som nu seglar med SCA. Välförtjänt!

Om hon kan göra så att de får upp farten är en annan fråga ;-)

Svenska Anna-Lena seglar med Team SCA

Anna-Lena Elled blir första svenska kvinna i Volvo Ocean Race på 13 år när hon kliver ombord på Team SCA för att segla etapp fyra av jorden runt-kappseglingen, från Sanya i Kina till Auckland på Nya Zeeland.

– Det här är en dröm som blir sann. Jag har väntat på det här och jag är redo, säger Anna-Lena.

Starten från Sanya går på söndag 8 februari kl. 07:00 på morgonen, svensk tid och framför de sex båtarna ligger 5 264 sjömil (9 770 km) vilket är planerat att ta cirka tre veckor. Anna-Lenas uppdrag är att segla som ”On Board Reporter”. Hon ska filma, fotografera och skriva om allt som händer ombord. Och hon är förberedd.

– Jag har varit förste reserv som on board reporter, jag har utbildats för jobbet av både Team SCA och Volvo Ocean Race och jag träningsseglade med båten och besättningen från New York över Atlanten till Lanzarote på Kanarieöarna. Så jag är redo och jag vet vad jag ger mig in på, säger Anna-Lena.

Till vardags är 38-årige Anna-Lena från Göteborg redaktör för seglingsmagasinet Search som hon drivit med sin man Danny sedan 2007.

– Det ska bli fantastiskt roligt och spännande. Jag är oerhört glad att SCA ger mig den här chansen. Vi har visserligen inte seglat riktigt så bra som jag vet att tjejerna kan segla. Förhoppningsvis lyfter vi oss på den här etappen.

Det är tolv tjejer som seglar ombord på Team SCA. Anna-Lena tar nu plats ombord och amerikanska Corinna Halloran får vila. Inga beslut har tagits om vilka som seglar kommande etapper.

– Det är kul att få hälsa Anna-Lena välkommen ombord. Alla i besättningen känner henne väl. Hon har seglat med oss tidigare och vi är säkra på att hon kommer att göra ett bra jobb, säger Sam Davies som är skeppare på Team SCA.