För het för DH?

Man kan tycka vad man vill om DH, men snabba båtar uppskattas inte. Tunga X-yackts är normen, och allt som är lätt eller har stora gennakers på peke straffas hårt. J/111 skall i något läge vara snabbare än X-50 :-)

Fast nu verkar skånska T-780 ta priset då systemet inte ens klarar av att hantera båten (tipstack till Öresund Regatta):

Det visar sig att vår förhoppning att genomföra samtliga kappseglingar som ingår i Öresundskuppen grusas. Båten får inget mätbrev i DH under 2015 p.g.a. något beräkningstekniskt problem, för stor segelyta (i förhållande till längd eller vikt, förmodar vi) är tydligen orsaken. Vi kommer i vart fall att genomföra samtliga svenska seglingar som ju seglas i SRS, men vi kommer inte att kunna detaga på de danska seglingarna. Tråkigt för oss, och förmodligen inte speciellt främjande för segelsporten att moderna sportbåtar tydligen inte kan mätas in i Danmark.

Fast det inte en tid när Danskarna ledde utvecklingen och Banner 23 förbjöds att segla LYS. Nu verkar rollerna vara omvända.

t780-2

t780-3