Det tar tre år att komma up to speed?

För tre år sedan så hade vi en ganska livlig diskussion om SRS och hur vissa båtar var missgynnade i SRS. Diskussionen fortsatte 2013 när det var dags att söka mätbrev.

Jag var kanske för tuff i min ståndpunkt att man SRS var “good enough” och det man behövde göra för att åstadkomma resultat var att lägga tid på sin segling. För mig tar det normalt tre år att få ut prestandan ur en ny båt, och då arbetar vi ganska seriöst med det. Jag sammanfattade en del av dessa tankar i “7 steg för att få upp farten”.

Rikard Isby var en av de debattörer som hamnade i skottgluggen. Vi var sällan överens, men jag tror i alla fall att det framkom en del nya perspektiv… Jag är sorry om det blev väl hett i vissa lägen.

Därför är det extra kul att se att Rikard nu leder den Nationella SRS-rankingen i sin First 30JK Peekaboo. Bra resultat i både Viggan Open (3:a) och Sandhamn Open (där man var 2:a på havsköret).

All cred till alla seglare som jobbar på för att få ut det mesta ur sina båtar.

Kul att det funkar för Rikard och grattis till ledning i SRS-rankingen.