Skip to content

6 Comments

 1. Pelle Pedersen
  Nov 14, 2015 @ 15:32

  NÄgon som vet hur lackad kolfiber stÄr sig mot nötning??
  Skot etc.

  Reply

  • Erik Barkefors
   Nov 14, 2015 @ 15:49

   Ofta anvĂ€nder man PU-lack som UV-skydd pĂ„ kolfiber och den Ă€r inte speciellt nötningstĂ„lig. Det finns ju sjĂ€lvhĂ€ftande nötningsskydd i olika tjocklekar och som sĂ€ljs bl a av Happy Yachting (disclaimer…).
   http://www.happyyachting.com/sok/?q=chafe

   Reply

  • Lars M
   Nov 16, 2015 @ 17:14

   Om man lackar med International 2-komponent lack sÄ blir det förvÄnansvÀrt nötningstÄligt. Oerhört mycket bÀttre Àn 1-komponent.

   Reply

 2. André
  Nov 14, 2015 @ 17:29

  Skulle föreslÄ att man lÀgger en tunn matta av glasfiberbÀv och epoxy och sedan med jÀmna mellanrum tar en sprayburk med vanlig klarlak för bilar. Men sanningen Àr vÀk den att sol, vÀder och vind Àlskar att nöta pÄ svarta ytor, Och skot, skosulor med mera sliter ju med. Handlar mycket om ett Äterkommande underhÄll.

  Reply

 3. Anders B
  Nov 16, 2015 @ 21:01

  NM sÀljer (nÀstan) klar gelcoat som jag lagt pÄ som slitageskydd vid tex fallgenomföringar i kolmasten. Tixotropt och det gÄr att bygga tjocka skikt. Dessutom skyddar mot UV ljus (för sÀkerhets skull lÀgger jag pÄ polyuretanlack efterÄt). Har ocksÄ anvÀnt det för att bygga upp yta att slipa i sÄ att den lindade kolmasten fÄr en slÀt yta.

  Reply

  • Swe 31
   Nov 17, 2015 @ 11:30

   Klar gelcoat lĂ„ter intressant – borde man vĂ€l kunna göra sjĂ€lv vĂ€ldigt enkelt genom att blanda i paraffin i ren polyester/vinylester? NMs Ă€r en epoxy-baserad variant förresten.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.