Skip to content

6 Comments

 1. Pelle Pedersen
  Nov 14, 2015 @ 15:32

  Någon som vet hur lackad kolfiber står sig mot nötning??
  Skot etc.

  Reply

  • Erik Barkefors
   Nov 14, 2015 @ 15:49

   Ofta använder man PU-lack som UV-skydd på kolfiber och den är inte speciellt nötningstålig. Det finns ju självhäftande nötningsskydd i olika tjocklekar och som säljs bl a av Happy Yachting (disclaimer…).
   http://www.happyyachting.com/sok/?q=chafe

   Reply

  • Lars M
   Nov 16, 2015 @ 17:14

   Om man lackar med International 2-komponent lack så blir det förvånansvärt nötningståligt. Oerhört mycket bättre än 1-komponent.

   Reply

 2. André
  Nov 14, 2015 @ 17:29

  Skulle föreslå att man lägger en tunn matta av glasfiberbäv och epoxy och sedan med jämna mellanrum tar en sprayburk med vanlig klarlak för bilar. Men sanningen är väk den att sol, väder och vind älskar att nöta på svarta ytor, Och skot, skosulor med mera sliter ju med. Handlar mycket om ett återkommande underhåll.

  Reply

 3. Anders B
  Nov 16, 2015 @ 21:01

  NM säljer (nästan) klar gelcoat som jag lagt på som slitageskydd vid tex fallgenomföringar i kolmasten. Tixotropt och det går att bygga tjocka skikt. Dessutom skyddar mot UV ljus (för säkerhets skull lägger jag på polyuretanlack efteråt). Har också använt det för att bygga upp yta att slipa i så att den lindade kolmasten får en slät yta.

  Reply

  • Swe 31
   Nov 17, 2015 @ 11:30

   Klar gelcoat låter intressant – borde man väl kunna göra själv väldigt enkelt genom att blanda i paraffin i ren polyester/vinylester? NMs är en epoxy-baserad variant förresten.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.