Öppna Varv 2016

Var en sväng till Öppna Varv idag. Mycket fina båtar oavsett om man vill segla långt eller ha något sportigt. I den senare kategorin så kan man fokusera på 10 meter brygga: Italia 9.98, Seacape 24, FarEast 28R. Tre helt olika koncept och tänk – var och en läcker på sitt sätt.

oppetvarv16-1

Jag spanade ju in Italian på havet i Köpenhamn (bilder), och det var kul att titta närmare på däckslayouten. Snyggt gjort.

oppetvarv16-2

Även inredningen är rolig tycker jag. Clean och lite italienskt modern.

oppetvarv16-3

Andra nya fina båtar: X-yachts X4 (ovan), Arcona 465, Discovery 55…

oppetvarv16-4

Och trenden med stora cruisingkattor fortsätter. Det borde man ju prova på någon gång?

Sedan undrar man ju vem som klurat ut att man skall ha båtmässa i Marstrand samtidigt. Sweboat står bakom Öppna varv och Västsvenska Båtbranschen arrar i Marstrand. Flera av tillbehörsutsällarna var stressade för att de inte kunde bemanna ordentligt på flera ställen. Läge att koordinera lite??