Sweet… Seascape 24

Seascape har ju hittar ett segment i marknaden där man framför allt vänder sig till de som ser sin segling lite som ett äventyr. Antingen om man vill upptäcka nya ställen (på trailer eller via beachen) eller segla shorthanded runt om i Europa.

Man har också varit duktiga på att bygga en community och skapa egna event. I Sverige har man framförallt samlats kring Bohusracet.

En kul grej med den nya båten är att alla båtar troligtvis kommer att komma med tracker. Det innebär att man kommer att kunna köra utmaningar och “speed-runs” mot andra båtar trots att man är på olika ställen. Helt rätt tänkt. Hoppas man får ihop tekniken bakom.

Nya Seascape 24 är ännu sportigare än 27:an. Nedan lite jämförelser med traditionella båtar i klassen:

seascape-24-comparison

Over 300 owners and fleets still quickly growing throughout Europe, US and Asia, are the best proof that Seascape18 still ticks many boxes of sailors looking for fun sailing experience and basic accommodation for 2 people. After careful consideration we decided to design our third boat – the

Seascape 24 – with the goal to complete our Inshore range with a 4 berth solution that inherits the simplicity of the 18. At the same time she is benefiting from massive R&D work we did with the 27 making her possibly the fastest Seascape for light wind conditions.

She is designed to offer the modern answer to the traditional “people’s boat” concept: trailerable, sleep four crew member, inshore performance oriented, launched on the slip. To better illustrate what we mean we gathered few traditional bestsellers, all great boats at their launch but with one essential flaw: they are all displacement boats, locked in performance defined by their length.

LOA: 730 cm
Beam: 250 cm
Draft: 30-190 cm
Displacement in standard specs (with cushions and sails): 960 kg
Loaded towing weight with the trailer: max 1500 kg
Ballast: 340 kg
Sail area upwind: 42 m2
Fractional gennaker: 6 5m2
Berths: 4
Estimated price: (with sails) 45000EUR ex VAT

Här finns en broschyr.

seascape-24-Gigodesign

Som tidigare har man utvecklat båten tillsammans med Gigo design.

seascape-24-beach

seascape-24-inside

3 Comments

 1. Johan S Nov 30, 2015 Reply

  För mig som lockas av enkel och snabb segling, och att kunna ta mig iland blad kobbar och skär, känns Seascape24an lockande för sommarsegling i Stockholms skärgård. Det blir intressant att se hur de knåpar ihop stuvutrymen, en liten hjälpsnurra (el såklart) och ett helgpentry. En fast installerad autopilot att enkelt slå på och av vore förstås fint. Gillar konceptet.

  Det känns som mycket hästkrafter på en sån liten båt. Tror ni att det kommer att gå att hantera kraften ensam eller på två?

  • Author
   Peter Gustafsson Nov 30, 2015 Reply

   Jag skulle inte vara orolig för att köra den på två i skärgården (eller solo efter lite träning).

   Däremot är det mycket power på havet, och det är väl därför man positionerar den som “inshore” jämfört med 27:an.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.