Close
Skip to content

8 Comments

 1. Ingvar Hellsing
  Jun 7, 2006 @ 02:26

  Kanske hade vi tagit er om vi haft aningen planare spinnacker. Fan, ni kunde ju köra bidevind med er blåsa. Vi var tvungna att ta ner och köra fock och spelet var över. Vad beträffar farten får vi väl tacka Peter Norlin som gjort en utplanad rundning strax framför kölen på vår jakt. Annars är det väl kryss som gäller när det handlar om de här långsmala sakerna………

  Reply

 2. Administrator
  Jun 7, 2006 @ 17:37

  A22:an är iallafall en mycket vacker båt!!!

  Jag lyckades få tag i en modell i skala 1:8 av en A22 designad av Jac M Iversen från Saltsjöbaden. Urprungligen byggdes en modell för testsegling och den verkliga båten byggdes 1936. Modellen seglades tydligen med vindroder och fick sedan utgöra plugg för ett antal modeller i plast. Min är enbart prydnad, men som sådan gör den sig mycket bra.

  Reply

 3. Ingvar Hellsing
  Jun 7, 2006 @ 18:38

  Som du säkert vet är ju A 22:an en regelbåt och det har faktiskt byggts några stycken på 2000-talet. Vår är ritad av Peter Norlin och det byggdes ett 15 – tal på 80-talet.
  Måste be att få tacka för god kamp ända in på mållinjen. I det läget hade vi ingen aning om var vi låg någonstans. Vi trodde som bäst kanske tvåa efter den där ruskiga saken som kryssade in med spinnackern över linjen i full karriär.

  Reply

 4. Ingvar Hellsing
  Jun 7, 2006 @ 18:44

  Förresten. Jag glömde fråga. Du har inga bilder där vi möjligen syns. Kunde vara kul som minne. E-post-adressen har du ju. Har faktiskt aldrig sett den egna båten ute på vattnet.

  Reply

 5. Administrator
  Jun 7, 2006 @ 19:11

  Tyvärr inga foton… gastarna hade fullt upp med att skota spinnakern lite till… och lite till… och lite till :-).

  Vi skojade just om det, att ni nog gav upp hoppet då ni trodde vi var i stora klassen… så då blev det ju en positiv överaskning att vi bytt till mellanklassen (där vi brukar segla).

  En tröst för er: hade man räknat om tiden efter LYS efter målgång, så hade ni slagit oss med 12 sekunder :-) Och då hade 707:an vunnit totalt.

  Reply

 6. Ingvar Hellsing
  Jun 7, 2006 @ 20:37

  Ok. Frisk segling och frisk vind. I lättvind hade vi säkerligen abonnerat på någon av köplatserna. Vi möts kanske igen längre fram. Vi har ju Hermanö Runt, kanske Tjörn Runt etc.
  Har du inte funderat på att klippa litet i texten och pussla fram någon liten blänkare till Arne på Regatta.nu? Fina bilder har du ju också. Skulle inte skada att lyfta fram den här trevliga och klassiska seglingen. Är väl iallafall minst lika intressant som kvällsseglingar i Lerkil eller 2,4 utanför Långedrag? Hursomhelst. Ha det och tack för ett trevligt reportage.

  Reply

 7. Inga-Lisa
  Jun 8, 2006 @ 22:22

  Hej hej. Inga-Lisa här, gast på Bruzaholm, A22. Måste säga att jag är mycket stolt över min pappa Ingvar Hellsing och att jag hade jättekul :)

  MVH Inga-Lisa

  Reply

 8. Dr Loop
  Jun 14, 2006 @ 13:28

  Jösses vilken läns! Urban visar allt!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.