Skip to content

2 Comments

 1. Göran Thingvall
  Jun 20, 2007 @ 16:04

  Vad kul det är när man ser att mina kompisar från Luleå seglar så bar med Novan. Vi har ju kampat många år tillsammans i våra OK-jollar på det glada 80-talet. Stort Grattis Stefan och Per till er insatts. Själv så deltog jag med min Nova på Roslagen Sea Race, Otroligt kul segling, lite för lätta vindar men kul i vilket fall. Jag måste hålla med grabbarna i norr om att Novan är en fantastisk kryss båt. Vi gick väldigt bra på den lite hårdare kryssen som var på saxarfjärden, skulle gärna haft lite mer vind och lite mer kryss. Vi seglade ikapp och ifrån många på pappret snabbare båtar. Enda problemet var att det fanns en annan Nova som kryssade som i trans. Bröderna Lindfors har en kryssfart som inte är av denna värld. Jag tror inte att det fanns en snabbare båt på fjärden den dagen det skall möjligen ha varit någon Arcona 400 eller Håkan Sådergrens nya bygge. Imponerande annat kan jag inte säga. På min båt har jag väldigt fina segel från Pär Lindfors men jag har ännu inte monterat fiolstag. Det kommer jag att göra! Jag vill åtminnstonne kunna läsa namnet på Lindforsbåten även om jag ligger efter. En annan sak som verkar otroligt effektivt på en Nova som saknar genua är en plan spinnacker.

  Grattis till Norrlänningarna för fin insatts i Brännströms minne och givet vis grattis till Pär och Björn Lindfors till seglingen i Roslagen Sea Race. Lite otur att ni valde fel väg på Ålands Hav men Noctiluca var grymmt snabb.

  Från den utflyttade Norrlänningen Göran T. Nova 219 Sfinxen

  Reply

 2. Gamla Blur tvåa och fyra | blur
  Nov 14, 2007 @ 17:35

  […] blev Stefan Johansson, […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.