Finländarna bäst på modern PR?


Jag vet inte om ni märkt det, men det vimlar av ganska torra pressreleaser och “nyheter” som antingen hamnar i papperskorgen eller som små notiser för att fylla ut seglingstidningarna. För att få folk att engagera sig, oavsett om det gäller redaktörer eller läsare, krävs det lite mer.

När jag får tid skall jag göra en topplista över de som lyckas.

Nära toppen återfinns Henry Ericsson, som var pressofficer på EM i Drake i augusti. Dagliga poetiska pressreleaser och massor av bilder (här är ett exempel på skota.se).

Bland båttillverkarna ligger Finngulf bra till. Just nu är det 201 dagar till sjösättning av Fingulf 43 och VD Anders Kurtén bloggar från Annapolis, produktionschef Vicke Ruokolahti visar sexiga bilder på pluggen (bilden) och man debatterar fartpotential både på finska forum och på SA.