Skip to content

16 Comments

 1. PelleL
  Feb 26, 2008 @ 18:10

  Det är synd att måste fråga vad kostar först…….suck

  Reply

 2. KGB
  Feb 26, 2008 @ 21:19

  Om du har en 20 mille liggande i ett hörn så kan du göra som Torbjörn! Köp en optimerad båt, nya segel inkl.segelmakare som är med i projektet. Kan du inte segla (som Torbjörn), så köp dig en världsstjärna, och en superbesättning. Bry dig inte ens om att hitta några i Sverige. Sen kan du stå därbak med världstjärnan som likt din seglarinstruktör viskar, styr vänster, styr höger. Och när det blir för jobbigt så tar han över. Gör ni det tillräckligt bra och helt fokuserar på dessa race, vinner ni troligtvis cupen 2008. Som pricken över i blir du säkert nominerad till årets seglare 2008. Men akta dig för att invilvera några svenskar i övrigt, de är helt enkelt inte tillräckligt bra, för det är ju redan du, eller hur?

  Reply

 3. Emil
  Feb 26, 2008 @ 23:05

  Ja du KGB, det var verkligen så det gick till när Artemis spöade alla Dean Barker, John Kostecki, Paul Cayard m.fl och deras lika välfinansierade team med egna segelmakare med ombord. Och Dean hade ju hjälp av Terry som viskade i örat, tydligen inte lika bra, men ändå “vänster”, “höger”, “nej andra vänster”, liksom Magnus har Stefan som ledhund när de seglar på cupen eller på touren.
  Nä du KGB, släpp Jante innan du spricker av avund

  Reply

 4. Emil
  Feb 26, 2008 @ 23:10

  (Obs, ironi…)

  Reply

 5. andreas
  Feb 27, 2008 @ 00:33

  börjar harald dra sig tillbaka lr,., ingen FRAM med….

  Reply

 6. Pär
  Feb 27, 2008 @ 03:09

  Kommer några båtar till som väntar på att allt ska bli klart med sponsorer…..kostar ju som sagt en del. Ang FRAM så har jag hört både ja och nej så det återstår bara att se. Förövrigt var det en del svenska intressen nere o kikade på bla. Bambakoo men hoppas innerligt att de väljer en annan båt, nästan vilken som helst av TP:na är bättre än den…

  KGB ? Suck…

  Reply

 7. Peter Gustafsson
  Feb 27, 2008 @ 08:27

  KGB – i den lokala viken hemma i Sverige är det väl också helfel att ha en ny fräsch båt med rätt segel, en bra besättning och en duktig jollekille som kör taktiken? Sådant måste stävjas. På alla plan.

  När samma gäng tar sitt pick och pack och seglar mot de stora killarna, då är det också fel!?

  Sveriges framtid inom segelsporten ligger såklart i det som varit ett vinnande koncept i alla tider – äldre män i skägg som kappseglar runt nån ö i äldre träkonstruktion.

  http://www.blur.se/2007/09/14/vart-ar-seglarsverige-pa-vag/

  Reply

 8. KGB
  Feb 27, 2008 @ 09:02

  Herregud har ni svårt att läsa, jag beskriver ju bara ett sätt att vinna cupen. Jag nämnar ingen annan seglare. Om jag hade 20 mille kunde jag plocka upp en uteliggare och sätta honom som rorsman, med lite träning hur man styr båten skulle det funka lika bra!

  Reply

 9. Sillstryparn
  Feb 27, 2008 @ 10:17

  KGB for president!
  Det enda syftet med ägaren i dessa high-en events är att förse projektet med deg: i övrigt är han bara ett nödvändigt ont.
  Egentligen gjorde han mer nytta seglingsmässigt om han surrades
  nere i ruffen på LCG med starka kevlarrep.
  Möjligen kan kreditkortet få vara med i brunnen.

  Reply

 10. Peter Gustafsson
  Feb 27, 2008 @ 11:14

  “Iskall sommar i Östersjön” är väl det ni hoppas på ;-)

  För vem vill ta sin 45-fotsracer till Sandhamn när KGB och Sillstryparn står på kajen och kastar tomater?

  Osäker på var gränsen går… Att lägga 300 kkr på en ny Express är OK? 500 på en Melges? En mille på en Drake? Två millar på en X-35? Tre på en Class 40? Eller borde alla dessa båtägare surras i ruffen?

  Eller är det så att Freddie Lööf får lägga X miljoner och styra en dyr båt. Men är man en lite sämre seglare får man nöja sig med en IF? Osäker på vem så håller i bedömningskriterierna här… Tur för alla de här killarna att andra regler verkar gälla i Medelhavet.

  Reply

 11. MA
  Feb 27, 2008 @ 17:21

  Var det inte Russel Coutts som var taktiker på Artemis? Han är väl rätt grym eller? Helt i klass med Dean Barker, John Kostecki, Paul Cayard, mfl. Personligen tror jag att rorgängarens roll är rätt underordnad i dessa båtar med så mycket expertis ombord. Skälvklart kan värdet på en bra rorgängare inte underskattas, men jag tror nog att en bra taktiker som då och då tar över rodret om så behövs, är mer värdefull. Vad som är bra eller dåligt är väl upp till var och en att tycka. Jag kanske ser en skillnad om någon satsar pengar i ett projekt och låter erfarna seglare få äran för den idrottsliga prestationen, för vad står annars våra aktiva seglare som kanske lagt ned 10 – 40 år på kappsegling om de blir spöade av en “nybörjare”! Alla vet ju förvisso att det inte varit lika lätt om snubben köpt en lika ny båt men tagit med sig en mindre rutinerad besättning. Frågan blir i förlängningen naturligtvis vilken nivå ni själva står på?

  Som jag ser det är det inte frågan om någon lägger sin slantar på en dyr båt.

  Reply

 12. Larsa
  Feb 27, 2008 @ 17:55

  Hej,

  Såg att en annan tät svensk har köpt en TP52a:
  America’s Cup and Volvo Ocean Race veteran, Steve Hayles will be navigating on board Ran, for the Red Funnel Easter Challenge. Ran an IRC optimized TP 52, owned by Swedish born Niklas Zennstrom boasts an all star crew of America’s Cup and Volvo Ocean Racers.
  Men han kör väl bara lokalt på the Solent ;(

  Reply

 13. Pelle P
  Feb 27, 2008 @ 18:50

  För nått år sedan styrde Coutts Lexus (TP52) och Cayard “viskade” och när Cayard inte hade tid tror jag det var Mark Reynolds.
  Inte fan vann dom! dom var inte ens på pallen!
  Vad lär vi oss av detta?
  Är Coutts dålig rorsman?
  Är Coutts bra taktiker?
  Är Torbjörn bra rorsman?
  Är Cayard en kass taktiker?
  Törnqvist for president och KGB (hoppas att han/hon skämtar) till Sibirien…

  Reply

 14. Sillstryparn
  Feb 27, 2008 @ 19:19

  Flåt att jag tog i en smula och trampade på redan ömma tår.
  Jag menar bara att i HIGH END EVENTS är det mängden av pengar som styr resultatet. Titta bara på AC. Gotland Runt är inget High-End event, ej heller Tjörn Runt.
  Hävdar också att båtarna skulle seglas ännu snabbare om inte ägarna styrde (därmed inte sagt att de är dåliga seglare).
  Inte skulle Larry får styra Oracle bara för att han har degen: Nej, man väljer den bäste mannen på varje plats.

  Reply

 15. Jocke_R
  Feb 27, 2008 @ 21:33

  Ömma tår? Nix, inte mina iaf. Men kan det vara så att vissa reagerar på vissa korkade människor med idiotiska alias?

  Är det något man kunde var lite bitter för på Torbjörn, så är det väl att han är väldigt anonym här hemma fortfarande. Vore kul om han delade med sig lite av sina erfarenheter.

  Reply

 16. Harald H
  Feb 28, 2008 @ 21:29

  >börjar harald dra sig tillbaka lr,., ingen FRAM med….

  Harald skal seile VM i 8mR på Hankø i en riktig sweet sak konstruert av Johan Anker. Det gikk vel ikke spesielt bra med Fram i TP52-sirkuset forrige sesong. Min navnebrors mannskap må vel karakteriseres som amatører i TP52-sammenheng, selv om noen av dem lever av seiling.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.