Skip to content

5 Comments

 1. MiniMe
  Feb 29, 2008 @ 23:48

  det underlättar förhoppningsvis. liknade aktiviteter finns även i Sverige. I våra trakter skrev förbundsdomare(?) Sten Wiberg reglerna för nybörjare på ett enkelt sätt . Att ha olika regler i en och samma kappsegling är kanske inte så lämpligt men att går ut och påpeka att man faktiskt endast behöver en handfull regler för att klara de flesta situationer avdramatiserar kanske.

  Sten Wiberg’s “Råd till nya kappseglare” kan läsas på http://www.svearna.nu/kappsegling/kappseglingsrad.htm

  Reply

 2. FD
  Mar 1, 2008 @ 01:15

  Varför inte skita i reglerna rakt av och istället göra upp bakom kyrkan …

  Reply

 3. Magnus
  Mar 1, 2008 @ 12:11

  Detta verkar föredömligt kort och koncist. Det kommer att fungera bra för 95% av alla seglare oavsett segling. Det finns inget i dem som är i direkt konflikt med de kompletta reglerna, dvs. man kan med fördel börja med dessa regler och övergå till de mer komplexa reglerna om det roar en.

  Skillnaden är, enligt min bedömning efter en snabb genomläsning, att man ignorerar problematiken som kan uppstå när många båtar är väldigt nära varandra och vid snabb övergång mellan det att olika regler gäller, med andra ord, när seglarna är “aggressiva”. Jämför gärna med behovet av att ta fram specialregler vid match racing eller att det är möjligt att använda av sjövägsreglerna vi kappsegling på natten.

  Jag menar kanske inte att man skall ha olika regler i samma tävling, men för den oerfarne är det bättre att man lär sig och använder dessa reglerna och håller goda avstånd till andra båtar än att missförstå eller inte kunna de kompletta reglerna.

  Föredömligt enkelt att istället för långa komplicerade seglingsinstruktioner etc. “segla den bana som arrangören beskriver”.
  Magnus

  Reply

 4. Patrik
  Mar 1, 2008 @ 22:23

  Detta är en sak SSF jobbat med ett tag… färgpyramiden ;-)

  http://www.svensksegling.se/files/%7BDDC2C8A3-AC50-4968-BC7A-FB4FF2A3A362%7D.pdf

  Reply

 5. matte
  Mar 2, 2008 @ 13:59

  Ja dom var ju glasklara…..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.