Ornö Runts vinterkurser

Ornö Runt är ju en av de kappseglingar som är lite extra populära. Och det är så klart ingen tillfällighet, utan beror till stor del på att man arbetar med marknadsföringen året runt.

Ove Hägg är ju en drivande kraft, och nu skulle han behöva få er input kring vilka kurser man skall köra i vinter. Så svara på tre frågor nedan.

Vilka kurser skulle du vilja gå i vinter?

1. Nybörjarkursen ”Börja kappsegla”. En kurs för dig som kan segla men inte tagit steget till att börja kappsegla.

2. Regelkurs. En kurs där vi går igenom regler med avseende på en kappsegling typ Ornö runt dvs en skärgårdsbana.Vi går inte igenom bankappseglingens märke och allt som gäller där.

3. Meteorologikurs.
Detta är en kurs i skärgårdsmeteorologi. Hur kan vädret spelar in när man seglar en skärgårdskappsegling och hur kan man dra nytta av det.

4. Dator i båt. En ny kurs som ger en guidning till dig som funderar på att börja använda en PC i båten. Vi går igenom tre olika typer av navigationsprogram. Först har vi gratisprogrammet SeaClear. Vi har sen ett enklare ”köpe” program som heter Fugawi som kostar ett par tusen kronor. Sist men inte minst har vi expert programmet Expedition som kostar ca 10.000Kr Vi går även igenom två väderprogram som kan vara bra att ha med sig i båten. Ugrib är ett gratis program där man kan titta på grib filer och sen har vi programmet sailplanner som för utom väderdelen har ett inbyggt routingstöd.

5. Kom i gång med Expedition. En ny kurs där vi går igenom de viktigaste funktionerna i Expedition. Expedition är ett avancerat program.denna kurs är en guideline som hjälper dig att komma igång själv.

6. Expedition och Nexus. Programmet Expedition kan kopplas mot olika typer av vind/logg system.Nexus är nog det vanligaste i Sverige. Expedition är avancerat och har många möjligheter här går vi in på detaljerna hur man ansluter sig mot ett Nexus system

Ornö Runt har hitintills hållit sina kurser hos North Sails på Lidingö. Frågan är om platsen i Stockholm har påverkan om du kommer på våra kurser. Rösta på ett av nedanstående alternativ.

Ornö Runt provade förra året att livesända sina kurser på Blur. Hur fungerade detta?

Stort tack!