Ornö Runt firar 40 = 250 båtar?

Ornö Runt siktar på att köra 25 maj nästa år. Något speciellt man måste göra för att nå 250 båtar?

Ornö Runt 40 års jubileum 25 maj 2013

Ornö Runt är en tävling som samlar fler och fler deltagare för varje år. Nästa år har vi 40 års jubileum och vi vill ha din hjälp att nå vårt mål på 250 båtar.

Du har nu chansen att vara ute i riktigt god tid och meddela din besättning. Ornö Runt som normalt har ett väldigt fint prisbord kommer att bjuda på ännu mer festligheter för att fira vårt 40 års jubileum. Då de flesta av våra priser lottas ut har alla chansen att vara med.

Ornö Runt är en segling både för proffs och amatörer. Det brukar komma många elitbåtar som kappseglar mycket. Men det är även många båtar som seglar Ornö Runt som sin enda kappsegling. Man samlar ihop kompisgänget eller deltar med familjen. Är man mindre erfaren finns en speciell klass där man deltar utan spinnaker. Vi har många startgrupper med få båtar i varje start för att göra själva startmomentet enklare för de som inte är så vana.

Försöket med ORCi gick bra i fjol och vi kommer även att ha en ORCi klass nästa år.

En nyhet är att vi inför klubbduellen. Vi i Tyresöbåtklubb utmanar Trollbäckensbåtklubb på flest antal startande båtar. Ta chansen att utmana din grannklubb eller valfri klubb.

Ta nu chansen och skriv en kommentar med tips och idéer till oss i tävlingskommiten så vi kan göra Ornö Runt till en ännu bättre tävling.

Med vänlig hälsning

Ove Hägg