Skip to content

5 Comments

 1. Kalle Petersson
  Nov 16, 2012 @ 12:19

  Pontos winchhandtag skulle ju inte skämmas för sig ens hemma på väggen.

  Reply

 2. Pelle P
  Nov 16, 2012 @ 13:02

  Vita winchar! Va ballt!! Dags att byta på 111:an!

  Reply

 3. Johan O
  Nov 16, 2012 @ 14:48

  Vita winchar kräfva vita block.

  Ang. B&G Zeus touch som jag inte funnit pris på nätet än är vääääldigt lik Simrad NSS plottrarna, skalet är identiskt men inkromet kanske skiljer sig åt.

  Sailmon ser intressant ut, verkar vara en mobil enhet, om inte så kanske den kan ersätter alla de små dyra displayerna med fart, djup, vind som ofta placeras ovan ruffnedgången.

  Reply

 4. Jonas F
  Nov 17, 2012 @ 12:26

  Hej Peter,
  Du som är klok och insatt. Undar om det fanns några smarta nya produkter som liknade Panasonic Toughbook CF-08 men som inte är så stor och dyr? Våra båtar blir allt snabbare. Då måste man kunna zooma in och ut oftare för att skifta fokus. Få av oss åker runt i snipor i fem knop längre eller står torra sittbrunnar med badtofflor. Pekskärmar har då uppenbara svagheter.

  Tycker att det finns flera stora bekymmer med Ipad och Iphone oavsett om man kör dem i hardcase (från HappyYachting) eller softcase. För det första är det mycket svårt att zooma in och ut med precision i en båt som stampar i sjön eller i allmänhet rör sig mycket. Särskilt om du ibland måste skota och behöver handskar på händerna (även om man klipper upp topparna funkar det sådär). För det andra blir skärmen mycket svår att hantera när man får vattendroppar på den, för att inte säga helt omöjlig om ambitionen är att inte är att gå på grund.

  Garmin har t o m lagt ner produktionen av handburna enheter som går att scrolla för hand så de verkar ju inte ha fattat någonting (i kategorin handheld).

  Jag hoppas att jag missförstått allting eller att du såg en julklapp? Borde ju rimligen finnas någon av Raymarine m fl som fattat att de måste konkurrera med Apple?

  Jonas

  DS En tanke är att styra om kommandot på ipaden så att volymknappen styr zoom då hade man ju i vart fall sluppit ett problem. DS

  Reply

 5. Peter Gustafsson
  Nov 19, 2012 @ 07:31

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.