Snart start i ARC för Vendetta

Sänder dig en bild på oss så här dagen före start i ARC. Starten skulle ha gått igår men är framflyttad 2 dagar på grund av ett elakt lågtryck som kom in norrifrån med vindar på upp emot 55 knop rätt i näbben och prognosen på vågorna var över 6m höga.

Problemet var att man gav deltagarna valfrihet att starta på söndagen eller på tisdag, vilket satte oss i en knepig valsituation. Med hjälp av gribfiler och routing i Expedition kom vi fram till att vi troligen kommer att ha en snabbare seglad tid om vi startar imorgon så det blev vårt beslut. Racing klassen hade inget alternativ, de startade i söndags och några av dom har kommit tillbaka i hamn igen.

Från vänster till höger i bild är sittande: Joakim Persson, Mikael Ryking, Ralf Aspholm och Lars Johansson. Stående är vår skeppare Stefan Krafft

Följ oss i klass Cruising G.