Blurs guide till Båtmässan 2014

Nu är det vår! Eller i alla fall Båtmässa i Göteborg

Så klart vill man hänga lite hos Speak@raceteam som visar sin M32a. Och så skvallra lite med gänget från Bohusracet C06:08, segelmakarna och andra utställare. Men det känns inte som det finns så mycket saker man måste se? Kan inte hitta några kul nyheter på båtsidan i alla fall?

blur_1024x205ver3

Men det som är tydligast är att det “mjuka innehållet” är betydligt tunnare i år. I alla fall om man går igång på aktiv segling här hemme och inte skall pernsionera sig i Medelhavet (riktigt ännu). Förra året hittade jag 20 föredrag som var intressanta men i år är det betydlig glesare. Searchs forum på fredagen är väl det som kittlar lite extra. Känn pressen :-)

Ni har säkert tips på saker som jag missat?

Volvo Ocean Race Stop Over Göteborg 2015
Lördag 1 februari 11:00-12:30
Göteborg & Co, Volvo och Brandspot berättar om den stora målgångsfesten i Göteborg juni 2015 för världens mest prestigefulla havskappsegling – Volvo Ocean Race. Mer info.

Vega Greenland Expedition 2013 med Ola Skinnarmo
Tisdag 4 februari 18:00-19:00
Sveriges meste äventyrare Ola Skinnarmo berättar om sitt senaste äventyr – att försöka finna och dokumentera Adolf Erik Nordenskiöld svenska polarfartyg Vega som sjönk 1903 och som sedan dess legat bortglömt på havets botten. Mer info.

Tjörn Runt Informationsträff på Båtmässan
Onsdag den 5 februari 18.30
Gothia Towers möteslokal H1

Stenungsunds Segelsällskap och Tjörn Runt by COWI bjuder åter in alla seglare till en träff på Båtmässan.

Traditionellt samlar vi alla seglare för att informera om vad som planeras inför årets regatta. Efter förra årets stora förändringar av riktning, banor etc. räknar vi med att det finns många synpunkter på hur man skall segla i år. Detta vill vi presentera och höra hur ni seglare ser på dessa förändringar.

I år blir det Bengt Falkenberg som blir moderator.

Anmäl dig senast måndagen den 3 februari till stss@stss.se
De anmälda deltagarna får i samband med träffen en fribiljett till annan valfri dag under Båtmässan.

Volvo Ocean Race och Team SCA
Torsdag 6 februari 18:00-19:30
Sverige satsar på Volvo Ocean Race 2014-2015 med Team SCA Women Ocean Racing. SCA väljer att mönstra en helt kvinnlig besättning i ett av världens mest krävande sportevenemang – Volvo Ocean Race. Mer info.

Passion Rules – ett seglarforum med attityd!
Fredag 7 februari 16:30-18:00
Passion Rules är ett irl-forum för seglare signerat Search Magazine. I samarbete med Båtmässan blir denna fredag ett tillfälle att träffas, lyfta det som är nytt och spännande inom segling, ta pulsen på trender och kanske bekräfta eller dementera ett och annat rykte. Mer info.

På scenen träffar vi några av framtidshoppen inom svensk multihullsegling. De som drömmer om America’s Cup – Swedish Youth Challenge som representerade Sverige i Red Bull Americas Cup i San Francisco och M32-talangerna Speak@RaceTeam som utmanar de etablerade seglarna i M32 Cup, seglarprofilen från bl.a. OS, Victory Challenge och M32 Cup Mattias Rahm och Världsmästaren och Luleåtjejen Sandra Sandqvist som satsar i nya klassen Nacra 17 mot OS 2016. Fint pris lottas ut!