Vill vi ha stacking?

Dominik Lenk plockar ur båten inför vintern. Det är ju en del prylar i en mini… Det man lägger märke till är alla vattendunkarna som används som flyttbar ballast.

Det ledde till följande läsarfråga.

Stacking är ju en del av “motorn” i en mini (och många andra offshore-klasser). Är det bra eller dåligt? Gissar att det var tillåtet i Silverrodret då kappseglingsreglerna inte gäller? Vad tycker Blurs läsare, bör det tillåtas på havskappseglingar generellt?

Jag är kluven i frågan. På havet är det bra på många sätt, framförallt slipper man ha massa våta segel i ruffen. Men de flesta av våra race innebär kortkryssande i skärgården och då kommer det att göra seglingen tyngre, jobbigare och mer svårtillgänglig för juniorer och tjejer som inte går igång på att flytta 100-tals kilo 40 gånger under en dag…

Vad tycker ni?