Sweetaste pepparkaksbåten 2014?

Nu är det dags för vår traditionsenliga baktävling. Reglerna är enkla: baka en pepparkaksbåt, maila in en bild och skriv några meningar som beskriver konceptet till peter@blur.se.

Ett utmärkt tillfälle att promota er klass, tävling eller kommande båtmodell? Alla bidrag skall vara inskickade senast 20/12, då vi kör igång omröstningen som varar fram till julafton. För inspiration så finna alla gamla bidrag här.

Sätt nu era “shore team” i arbete – start your ovens!

Pepparkaksbåtsförbundet håller på att utarbeta klassregler, och hoppas framöver att kunna bli medlemmar i SSF. Några grundprinciper är dock klara: Pepparkaksbåt; Skrov och däck skall vara bakade i pepparkaka. I övrigt är materialvalet fritt, så länge det går att äta. Enda undantaget är en eventuell besättning, där material är helt fritt.

peppakaka2013-8

Förra året vann s/y Navigator.

pepparkaka12-star2

2012 vann Guldstaren.

Surfande optimist

2011 vann Axels surfande Optimist.

Pepparkaksbåt 2010

2010 vann Bo Persson och hans Elan 350 Mickellina.

Pepparkaksbåt 2009

2009 vann Finn Flyer 42 Club.