Skip to content

4 Comments

 1. MA
  Jun 1, 2008 @ 12:10

  Först och främst skall man klart definiera vem som har plats, när den röda båten nådde tvåbåtszonen var den klart för om den blåa båten. Därav skall den den blå båten lämna plats (regel 18.2(c) även om den eventuellt överlappar den röda båten i ett senare skede i rundningen (vilket inte är tillämpligt i detta fall). Regel 10 (sb/bb) är inte heller tillämpligt därför att en gipp följt av en lovning kan vara en naturlig del av rundingsmanövern. Därför kan alltså inte den blå båten hävda sin rätt som styrbåtsbåt.

  Tror jag iallafall!

  MA

  Reply

 2. Mattias A
  Jun 1, 2008 @ 15:33

  Den blåa båten ska fortfarande hålla undan för den röda eftersom den är upphinnande båt och främst för att det fortfarande sker inom 2 båtsavståndet runt märket.
  Det är min gissning iaf…..

  Reply

 3. Ludvig
  Jun 2, 2008 @ 00:32

  såhär tycker jag.
  blå båt har rätt, den har styrbord. framförvarande babordsbåt ska hålla undan.
  det finns inget som styrker att en gipp ingår i rundningen, blå rundar ju utan att gippa.

  Reply

 4. Björn H
  Jun 2, 2008 @ 12:39

  Håller med MA, röd är klart för om vid zonen, blå skall hålla undan och, om den överlappar på utsidan, ge plats. Regel 16 gäller ej så röd kan svänga hur han vill under rundningen. Regel 18 gäller tills båtarna har rundat och i och med att röds sväng/gipp är kontinuerlig så ingår den i rundningen och blå skall hålla undan enligt mig.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.