Bohusracet 2009 | inbjudan


Nu är det dags att planera in Bohusracet i kalendern. Det är ett shorthandedrace (två i varje båt) som startar fredagen den 26:e juni i Uddevalla och går i mål på lördagskvällen på Bohus-Malmön. En skön kombination av inom- och utomskärssegling, naturupplevelse, navigationsövning genom Bohuslän och så klart race. Alla kan vara med, och eftersom man kör kustnära ställs inga krav på livflotte eller säkerhetsprylar utöver det vanliga. Båtarna spänner från IF till Arcona 460.

Förra året var kanonkul – här är vår rapport (och bloggandet från själva racet).

Ett PR-tips till de svenska båtbyggarna: bjud in internationella båtjournalister och ge dem en överdos “Swedish Summer Sailing = 24 hours + 100% Bohuslän + 100% race + 100% MyBoatBrand”. Koordinera detta så lär ni få mycket press. Typ Arcona 430, Hallberg-Rassy 372, HP1030, Malö 40, Najad 410, Sweden Yacht 40 och Swedestar 370.

Här är inbjudan.
Updatering 090323: ny version av inbjudan.
Tävlingsledare: par.back@familjen.compresentkort_bh2009.jpg
Det verkar som att vi skall vara med :-)