Wrap Up 2011

Ännu ett år till ända och det är dags att se tillbaks på året som gick.

Fyll gärna på med årets flopp, årets drygaste seglare eller årets fulaste mössa.

Stort tack till Anders, Arvid, David, Fredrik, Gurra, Magnus*2, Mattias, Mats, Matts, Patrik, Pelle och alla andra som varit med ombord i år. Tack också till North Sails, Nexus, Liros och andra som har stöttat oss.

Årets höjdare måste vara Hermanö Runt. Perfekt väder, bra party, snabb segling och så lyckades vi knipa totalen för första gången sedan vi seglade Nova.

Blur J/109 Færderseilasen

Færderseilasen kammar hem många priser: årets comeback (förra årets “race jag aldrig skall segla igen”), årets undanvind och årets kinesgipp. Vi upptäckte att man faktiskt kan broacha åt lovart med gennaker, nå¨got som många trodde var omöjligt. Vi seglade också bra och blev 3:a i tuffa R36-klassen.

Årets race jag aldrig skall segla igen och årets brall var ganska ohotat Skagen Race. När 6 av nio är sjösjuka så är det inte kul längre.

Bohusracet 2011

Årets trevligaste race är så klart Bohusracet. Med arret vid målgång så lyfte man sig ännu ett snäpp, och jag tror man kan överträffa sig själva till sommaren igen

Watski 2star baltic, Spirit Baltic 50

Årets utmaning och årets banrekord var i alla fall för mig att segla Watski 2star på Baltic 50 Spirit. Stort och tungt, men fruktansvärt kul. Även om jag hellre kör mindre båtar så var det inte sista gången jag var med i det här racet.

Årets inspiration var att åka med på en Team Aqua under RC44 Marstrand Cup. Proffsigt både på land och på sjön. Och så är det ju Sverives bästa seglingsvatten. Där måste vi segla bana till sommaren.

Årets tjuvstart och årets grundstötning delas inte ut 2010 :-)

Blur J/109 singlehanded solo

Årets leveranssegling var hem från Bohusracet. Solo med gennaker…

Årets kommentar är “varför har dom inte flytväst” och detta ämne kammade också hem årets diskussion. På köpet fick vi årets konspirationsteori:

I övrigt vet jag inte vad Peters ambition är med denna sida, om det handlar om att ta över Svensk Segling aller något liknande, det börjar ju dra lite åt det hållet.

Årets ketchupeffekt. J/båtar. Plötsligt dyker det upp J/92, J/105, J/97, J/109 överallt. Kul. Snart dags för en J/fest.

Årets trend är ännu mera flerskrov. I America’s Cup, i OS, runt jorden, genom skärgården. There’s no turning back. Årets raket är M32. Marström kan sin sak.

Årets sweetaste? A-27, M32, Seacart-26, J/111, Ker 40, eller något annat?

Årets skjuta upp till 2012 är J/111. Precis som 2010. Fast lite närmare nu.

Årets klass på G är återigen Farr 30? Och Patrick Lindblom tar följaktligen hem årets PR-kille. Men VM i Båstad kommer man att kunna få hybris under 2012.

Årets vapen. TP52. Verkar vara “da shit” om man vill spika race.

Årets fluga var gennakers på rulle. Aldrig har vi sett så många segel inrullade till hälften.

Årets snackis är återigen SRS och det läckta Excelarket för beräkning av mätetal. Årets mätregel skulle kunna vara SRS, NorLys eller någon annan variant av LYS? SRSv? ORCi då? Eller någon revision av DH? Årets mätbrev (eller brist på) går till Vipern på Hermanö Runt. Skall vi hoppas på att alla har ordning 2012?

Årets arrangörstrend måste vara felaktiga resultatlistor på prisutdelingen?

Årets nytänk stod ÅF och KSSS för. Gotland Runtstart i stan. Då blev det både folkfest och media. Så klart. Men man plockar också hem årets stofiler, när man fortsätter att kalla SRS för “familjeklass”. Dessutom lyckades man slarva bort doublehandedklassen. Kom in i matchen.

Årets kompetenshöjare är Ornö Runt och North Sails som bägge fortsätter att köra intressanta seminarier och utbildningar. Way to go.

Årets mångsysslare måste vara Mange Olsson. Var var han inte med under 2011? Årets svenskar är återigen Torbjörn Törnqvist och Niklas Zennström. Inga halvmesyrer där inte.

Årets mest ohederlige seglare hittar man tydligen i Finnjolleklassen? Eller så är de bara lite känsligare än andra seglare…

Årets wow är segling live på nätet. Från America’s Cup, Volvo Ocean Race, VM i Perth, … Det går ju att göra så bra!

Årets tidning är återigen Search Magazine. Nu hem i brevlådan. Årets WebbTV som kom av sig. Hamnen.se gick ut stenhårt men testar nu mest motorbåtar?

Årets konkurs var väl Najad. Många andra hade det också svårt.

Årets ”nu har jag i alla fall varit i marinbranschen” var väl Happy Yachting :-)

Något jag missat?