Close
Skip to content

5 Comments

 1. Anders B
  Feb 23, 2013 @ 22:31

  Testerna är gjorda av Micke Westin, som seglar en rejäl icke kappseglingsbåt, (ett test är gjort i snabbgående sjöräddningsbåt) där man sitter ordentligt skyddad när det är blött ute. Själv har jag provat paddan med Eniro på sjön HD (gratisprogrammet) och Seapilot ombord i öppen liten båt och i inte fullt så stor segelbåt. Paddan är omöjlig att använda när det regnar eller skvätter. Dessutom krävs en person som sköter paddan (har vi sällan i skarpt läge), fast monterad plotter där touchfunktionen kan kopplas ur fungerar bättre i busväder. I godväder och med en person över är paddan ett bra komplement. Tex om man letar sjömack.

  Reply

 2. Kris
  Feb 24, 2013 @ 01:35

  Har köpt ett vattentätt fodral av märket Lifeproof till paddan som är tipp topp. Passa på om du är i staterna så sparar du 40% Kör med raster kort på laptop som står i ruffen och skärm delar med paddan via vnc. Tips på gratis mjukvara för raster kort till osx: opencpn.

  Reply

 3. johnny
  Feb 24, 2013 @ 16:26

  Hej
  Jag tror inte på att andvända en Ipad eller iknande för navigering. Men som en extra skärma att ha nere i båten vid navplatts eller liknande är den ok.
  Väta , värme, och att det blir svårt i stark sol att se på skärmen och bateritiden.
  Som slav nere vid navbordet till en plotter som är huvud navigator.
  Kan inte tycka att det inte är ansvarligt nog att ge sig ut på sjön med bara ipad eller liknande.
  Även många som är ute på sjön utan pappers sjökort och kunskapen att navigera med dessa.

  Reply

 4. Anders
  Feb 24, 2013 @ 20:12

  Jag körde padda med seapilot hela förra säsongen, både race och cruising. Köpte en billig plastpåse mest för test. Fungerade hur bra som helst! Visst behöver man ladda relativt ofta och direkt solljus är sådär, men användarvänligheten slår det mesta på fingrarna. Stark rekommendation! Har även vanlig plotter och den kör vi mest som backup. Men visst, YMMV, var och en får välja sina egna verktyg :-)

  Reply

 5. Marcus
  Feb 26, 2013 @ 13:16

  Kör också ipad, funkar kanon när det inte regnat men tuch screenen fungerar inte när den är blöt… Har en enklare “plastpåse” som skydd.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.