The greyscale project | segeltest

Färgglatt. Lite Midnight Sun över det hela 😃

Efter en knapp vecka på hemmaplan har vi fått ordning på den befintliga gaderoben. Det är ju skillnad på att plocka fram nya 3Di-ställ från North till J/111 och att botanisera i en garderob som till stora delar är inne på sin sista säsong (Dan har beställt nya segel).

Men det är jättebra träning, och vår metodik för att få fart på båt och segel i olika förhållanden är ju densamma oavsett.

Stor och fock är North 3Dl. Mycket seglade, men efter lite skruvande på masten så tror vi att vi har hittat en rimligt ok form. Sedan finns det lite blandade undanvindssegel. Både symmetriskt av olika size, en code och en topphissad gennaker.

Mätbrevet nedan med gennaker och code. Jag skall köra alla segel på Midsummer Solo, så tar vi ett beslut sedan kring konfiguration inför Bohusracet.