Pär Lindforss vann Ornö Runt

Min segelmakare och bäste seglarvän Pär Lindforss fick verkligen till det i helgen och vann Ornö Runt i sin Nova. Också Åke Wikström gjorde bra i från sig och blev femma. Saxat från Ornö Runts hemsida:

“Totalsegern i 2006 års Ornö Runt för kölbåtar gick till Albin Novan Noctiluca med skepparen Pär Lindforss. Bland flerskrovsbåtarna vann Sea Cart 30:n Vinden med skepparen Fredrik Adilstam. Ornö Runt seglades i år som traditionen bjuder på Pingstafton – 3:e juni. Eftersom flerskrovsbåtarna i år gjorde premiär i tävlingen, fanns förväntningar på ett nytt banrekord och de infriades – 2:25:37 på den 23 NM långa banan (9,48 knop i snitt). Vädret var perfekt, sydväst 5-8 m/s med solsken. Av 150 anmälda kom 132 mål. “

Cool som fan och grattis!!! Kul också att man hade 150 anmälda – jämfört med GKSS som fick ihop 3 båtar på Trindeln…

1 Per Lindforss, Noctiluca, Albin Nova 1,14
2 Ralf Aspholm, Data Communication , Sinergia 40 1,39
3 Gunnar Straume, Shogun, Mumm 36 1,36
4 Martin Olsson, Nanook, Aphrodite 29 1,11
5 Åke Wikström, Fideli, Albin Nova 1,14

1 Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.